RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To FN-soldater drept på Haiti

Sist oppdatert:
En FN-soldater og to andre personer ble drept i en skyteepisode på øya.

Skyteepisoden fant sted søndag, da FN-soldater og politiet på Haiti skulle jage opprørssoldater ut fra en politistasjon som har vært okkupert i flere måneder, melder Reuters.

De to drepte FN-soldatene er fra Nepal og Sri Lanka.

FN-soldatene er de første fredsbevarende soldatene som blir drept etter at de internasjonale fredsstyrkende kom til øya i juni for å hjelpe til med å stabilisere landet etter et opprør som førte til at president Jean-Bertrand Aristide måtte flykte i eksil i fjor.

Politi og FN-tropper gikk til aksjon mot politistasjonen før solnedgang og drev opprørssoldatene ut fra stasjonen de har brukt som base i byen Petit-Goave. Det opplyser politisjef i regionen, Renan Etienne, til Reuters.

Elleve personer ble også drept i skuddvekslingen.

En talsmann for FNs sivile politienhet, Jean-Francois Vezina, opplyser at politiet og FN-troppene har tatt kontroll over politistasjonen. 25 opprørssoldater ble pågrepet i aksjonen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere