RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet jakter på en ensom og psykisk mann i 20-årene.
Politiet jakter på en ensom og psykisk mann i 20-årene. (Lasse Hejdenberg / Scanpix)

Tre menn i politiets søkelys

Sist oppdatert:
Svensk politi etterforsker tre menn i forbindelse med drapene på Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56). Blant annet en mystisk mann som besøkte Mohammeds skole.

Politiet har gjort flere funn i jakten på mannen som drepte Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56) i Linköping. Ifølge avisen Östgöta Correspondenten har politiet funnet det antatte drapsvåpenet og en strikkelue i en søppelbøtte i Linköping.

Det ble også funnet blodspor i nærheten av strikkeluen, og politiet tror at blodet kan ha kommet fra drapsmannens ofre. Etterforskerne håper at DNA-analyse kan gi svar på dette.

Rusmisbruker i søkelyset
Ifølge Expressen er tre personer i politiets søkelys. Sent onsdag kveld fikk svensk politi tips om en mann som skal ha uttalt sterkt hat mot Mohammed Ammouris far. Han pleier å gå bevæpnet med kniv, og er avhengig både av alkohol og narkotika.

- Han har snakket om Hassan Ammouri flere ganger og uttalt et sterkt hat mot ham, sier en kilde til Expressen.

Årsaken til hatet skal ha sin opprinnelse i en pengekrangel. Politiet har fått flere opplysninger om at mannen ved flere anledninger skal ha prøvd å få hjelp til å hevne seg på Hassan Ammouri.

Mystisk mann
Politiet skal også være interessert i opplysninger om to mystiske besøkende på Tornhagens skole, der den drepte åtteåringen var elev, og to andre skoler. Den ene er en mann i 50-årene som politiet har sjekket ut av saken. Den andre, en mann i 20-årene vet de ennå ikke hvem er.

Svenske medier har døpt ham «nøkkelmannen» ettersom han spurte etter nøkler og mobiltelefoner da han besøkte skolene.

- Han er ikke identifisert, medga etterforskningsleder Thommy Håkansson onsdag kveld.

Drapsmannen skal ifølge øyenvitner være i 20-årene.

Avhørte kroppsbygger
Politiet avhører også en 39 år gammel kroppsbygger, som tidligere har mishandlet Mohammeds far. Kroppsbyggeren ringte selv politiet for å gi opplysninger.

- Jeg forstår at politiet er interessert, men jeg har ikke gjort noe, sier kroppsbyggeren til Aftonbladet.

Han er dømt for å ha slått ned Mohammeds far. Episoden skjedde mens faren jobbet i en databutikk, og kroppsbyggeren gikk til angrep etter at han fikk vite at hele harddisken hans var blitt slettet. Mohammeds familie tror ikke 39-åringen har noe med drapet å gjøre.

- Jeg tror ikke denne fyren har noe med det å gjøre. Han ble dømt også var det ferdig med det, sier Mohammeds onkel Hussein Ammouri.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere