RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CALIFORNIA BRENNER: Et husi i brann i Seigler Springs i California søndag. Guvernøren har erklært unntaktstilstand i staten på grunn av brannene i nord.
CALIFORNIA BRENNER: Et husi i brann i Seigler Springs i California søndag. Guvernøren har erklært unntaktstilstand i staten på grunn av brannene i nord. Foto: Josh Edelson (Afp)

Unntakstilstand i brannherjet California

Sist oppdatert:
Hundrevis av bygninger er ødelagt og mange tusen mennesker evakuert som følge av flere skogbranner i California.

En av brannene nærmer seg flere byer nord for vindistriktet Napa Valley.

Guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand i de brannherjede fylkene Lake og Napa.

– Den kommer som følge av Valley-brannens virkninger. Den har svidd av mange tusen hektar land, ført til evakuering av beboere og har gjort skade på veier og annen infrastruktur, sier Brown.

– Selv om våre mannskaper ikke har kunnet gjøre en fullstendig evaluering av skadene, vet vi at hundrevis av byggverk er ødelagt, sier informasjonssjef Daniel Berlant i Cal Fire om brannen som omtales som Valley-brannen. Den er en av 13 branner som herjer i California for tiden, og den dekker nærmere 17 kvadratkilometer. Den såkalte Butte-brannen dekker drøyt 26 kvadratkilometer. Mens brannvesenet har kontroll på rundt 20 prosent av den sistnevnte brannen, har de ingen kontroll over den første.

Fire brannmenn har fått annengradsforbrenninger i brannen som har sendt tusenvis på flukt og ødelagt flere hundre bygninger i California.

I tillegg til store materielle skader og at tusenvis av mennesker har måttet forlate hus og hjem, er fire brannmenn sendt til sykehus med annengrads forbrenninger. De ble fløyet inn i brannområdet med helikopter for å delta i slukkingsarbeidet. Valle-brannen brøt ut lørdag, og varmt vær og tørke bidro til at den spredde seg eksplosivt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere