RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unntakstilstand i Georgia

Sist oppdatert:
President Saakasjvili forbyr demonstrasjoner etter det som betegnes som et kuppforsøk.

Georgias president Mikhail Saakasjvili erklærer onsdag kveld unntakstilstand i hovedstaden Tbilisi. Demonstrasjoner er midlertidig forbudt Ved 22.20-tiden melder nyhetsbyrået AP at unntakstilstanden er utvidet til å gjelde hele landet.

196609

- Kuppforsøk
- Det er gjennomført et kuppforsøk, og vi er nødt til å reagere på det, sier statsminister Zurab Nogaideli i en fjernsynssendt tale.

Presidenten vil underrette parlamentet innen 48 timer, slik grunnloven krever.

Dette kommer etter at det i hovedstaden er avholdt flere store demonstrasjoner mot styresmaktene. Demonstrantene krever Saakasjvilis avgang, og de ble møtt med opprørspoliti som skjøt med gummikuler og brukte batonger, vannkanoner og tåregass for å stagge den rasende massen.

Rundt 250 er fraktet til sykehus med skader.

- Russland oppmuntrer til uro
President Saakashvili sa i en fjernsynsoverført kunngjøring at de harde metodene var påkrevd for å unngå kaos og anklager Russland for å oppmuntre uroen. Moskva har benektet dette.

Georgiske spesialstyrker stormet og stengte tidligere onsdag en fjernsynskanal som støtter opposisjonen. Landets myndigheter har ikke kommentert aksjonen mot tv-kanalen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere