RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IRRASJONELL: Nord-Koreas leder Kim Jung-Un inspiserer en oppskytingsrampe i landet i et bilde som er lagt ut av nordkoreanske myndigheter i februar.
IRRASJONELL: Nord-Koreas leder Kim Jung-Un inspiserer en oppskytingsrampe i landet i et bilde som er lagt ut av nordkoreanske myndigheter i februar. Foto: Kcna (Reuters)

USA: - Kim Jong-un er ikke rasjonell

Sist oppdatert:
Vil ikke forhandle med Nord-Koreas leder.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un er ikke «en rasjonell person», og USA er derfor skeptisk til å forhandle med ham, sier FN-ambassadør Nikki Haley.

Kim kommer trolig ikke til å la seg påvirke gjennom diplomati, mener Haley.

- Vi har ikke å gjøre med en rasjonell person, sa Haley etter at FNs sikkerhetsråd holdt et ekstraordinært møte om Nord-Korea som følge av regimets rakettoppskytinger tidligere i uka.

Haley understreket at nordkoreanerne må komme med en eller annen form for positiv gest før USA vil åpne for forhandlinger.

Kina oppfordret onsdag Nord-Korea til å fryse sitt atomprogram og rakettprogram, i bytte mot at USA innstiller sine felles militærøvelser med Sør-Korea.

Haley er ikke uten videre begeistret over forslaget og understreket onsdag at disse årvisse militærøvelsene er defensive og har pågått i 40 år.

President Donald Trumps administrasjon revurderer nå USAs forhold til Nord-Korea og vil deretter ta de nødvendige skritt, sa hun til journalister etter møtet i Sikkerhetsrådet.

- Vi utelukker ingenting og vi vurderer alle muligheter som ligger på bordet, sa hun.

(©NTB)

Sett disse?

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere