RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IRRASJONELL: Nord-Koreas leder Kim Jung-Un inspiserer en oppskytingsrampe i landet i et bilde som er lagt ut av nordkoreanske myndigheter i februar.
IRRASJONELL: Nord-Koreas leder Kim Jung-Un inspiserer en oppskytingsrampe i landet i et bilde som er lagt ut av nordkoreanske myndigheter i februar. Foto: Kcna (Reuters)

USA: - Kim Jong-un er ikke rasjonell

Sist oppdatert:
Vil ikke forhandle med Nord-Koreas leder.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un er ikke «en rasjonell person», og USA er derfor skeptisk til å forhandle med ham, sier FN-ambassadør Nikki Haley.

Kim kommer trolig ikke til å la seg påvirke gjennom diplomati, mener Haley.

- Vi har ikke å gjøre med en rasjonell person, sa Haley etter at FNs sikkerhetsråd holdt et ekstraordinært møte om Nord-Korea som følge av regimets rakettoppskytinger tidligere i uka.

Haley understreket at nordkoreanerne må komme med en eller annen form for positiv gest før USA vil åpne for forhandlinger.

Kina oppfordret onsdag Nord-Korea til å fryse sitt atomprogram og rakettprogram, i bytte mot at USA innstiller sine felles militærøvelser med Sør-Korea.

Haley er ikke uten videre begeistret over forslaget og understreket onsdag at disse årvisse militærøvelsene er defensive og har pågått i 40 år.

President Donald Trumps administrasjon revurderer nå USAs forhold til Nord-Korea og vil deretter ta de nødvendige skritt, sa hun til journalister etter møtet i Sikkerhetsrådet.

- Vi utelukker ingenting og vi vurderer alle muligheter som ligger på bordet, sa hun.

(©NTB)

Sett disse?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere