RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP

Våpenstillstand etter rakettangrep

Sist oppdatert:
FN har klart å mekle fram en våpenstillstand etter at trefninger brøt ut langs den israelsk-libanesiske grensen i dag.

Flere raketter ble skutt fra Libanon mot en militærbase i Nord-Israel søndag. Ifølge en israelsk talsmann dreier det seg om åtte raketter.

Israel responderte med å gjennomføre luftangrep på to geriljabaser drevet av Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP). To militante skal ha blitt drept, melder BBC.

PFLP svarte med å skyte mot flyene. Så brøt det ut trefninger mellom Hizbollah-krigere og israelske soldater på den andre siden av grensen. Innbyggene i de israelske byene Kiryat Shemona og Naharia ble beordret til å søke dekning.

En israelsk general sier hans styrker gikk til angrep på 20 Hizbollah-fester etter at en soldat på perm ble såret av en snikskytter fra den andre siden av grensen.

Så langt har ingen tatt på seg ansvaret for angrepene fra Libanon.

Dette var det første rakettangrepet på Nord-Israel siden desember, og rakettene skal ha nådd lengre inn i Israel enn ved tidligere angrep, melder BBC.

Det er ikke klart hvorfor den israelske basen ble angrepet, men et ledende medlem av Islamsk Jihad ble drept fredag i et bombeangrep i Libanon.

Israel trakk seg ut av Sør-Libanon i 2000 etter 18 års okkupasjon. Det er imidlertid regelmessige konfrontasjoner ved et omdiskutert grenseområde kalt Shebaa Farms.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere