RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens rikeste på billigjakt

Sist oppdatert:
Mens kredittkrisen lammer verdens investorer, planlegger Warren Buffett storoppkjøp.

Investoren Warren Buffett har slått hver eneste store børsindeks i USA med dusinvis av oppkjøp gjennom investeringsselskapet Berkshire Hathaway Inc. Nå ser han ut til å øke forspranget til konkurrentene, skriver Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Mens kredittkrisen har satt andre oppkjøpere på sidelinjen, har Buffett nemlig mer enn 40 milliarder dollar å rutte med. I et USA på randen av resesjon, forventer investorer at Buffett vil bruke Berkshires kontantbeholdning til å gjøre gode handler.

- Urolighetene jobber for ham
Et husmarked nede i den kraftigste bølgedalen de siste 25 årene har satt bremsene på for økonomien. Samtidig har markedsverdien til Berkshire har steget med 22 prosent på New York-børsene de siste 12 månedene.

- Buffett har likviditeten andre mangler, sier Mohnish Pabrai, grunnlegger av de California-baserte investeringsfondene Pabrai Investment Funds til Bloomberg.

Pabrai forvalter 600 millioner dollar og har aksjer i Berkshire.

- Urolighetene jobber til fordel for ham. Dette er et perfekt marked for Berkshire, sier Pabrai.

Aldri splittet aksjer
Da 77 år gamle Buffett tok over Berkshire på 1960-tallet, var selskapet en tekstilprodusent med dalende formkurve. Buffett omdannet det til å bli verd 200 millioner dollar ved å investere forsikringspremier i aksjer og selskaper. Buffett eier en tredjedel av Berkshire, noe som gjør at Forbes Magazine utropte ham til verdens rikeste person i mars.

Buffett møter sine 27.000 investorer fra hele verden i Nebraska denne helgen.

Dagen da Buffett tok kontrollen over Berkshire Hathaway i 1965, lå kursen på 18 dollar per aksje. Berkshires A-aksjer var ved børsslutt i går verdt 133.900 dollar på New York-børsen. Foruten Buffetts nese for gode investeringer skyldes den høye kursen at han aldri har splittet aksjene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere