RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Vil skifte ut UDs ledelse

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jan Petersen legger opp til å besette tre av fire toppstillinger i UD med nye folk. Kristin Halvorsen vil vente til etter valget.

Utenriksdepartementet har vært i hardt vær etter tsunamien, og mange både i og utenfor deprtementets kontorer har krevd reform av det som er blitt betegnet som en toppstyrt og lukket organisasjon.

Modernisering
Nå legger utenriksminister Jan Petersen opp til å besette tre av fire toppstillinger i embedsverket med nye folk, og det vil da bli disse som får ansvar for å gjennomføre den forventede modernisering.

Dette reagerer SV-leder Kristin Halvorsen på. Hun viser til at nettopp fordi Reinås-utvalgets evalueringsrapport om UDs tsunami-håndtering kan gi støtet til omorganisering, bør utnevnelsene ses i sammenheng med dette.

- Vent til etter valget
- Det vil være «umusikalsk» av Regjeringen å utnevne nye toppledere i UD nå. Reinås-rapporten blir en av de siste sakene Stortinget behandler før sommeren. Da er vi så tett opp til et valg at utnevnelsene bør vente til etterpå - uavhengig av om det blir et regjeringsskifte eller ei, sier Halvorsen til Aftenposten.

Halvorsen mener det er bedre at noen konstitueres i stillingene i mellomtiden.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere