RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å boikotte Irak-valg

Lederen for det omfattende nettverket av prester i Irak, Storayatollah Ali al-Husseini al-Sistani, vurderer å trekke sin støtte til valget i Irak.

Den shiamuslimske lederen frykter at sjiamuslimene vil bli underrepresentert i den nye regjeringen. Dersom så skjer, vil han trekke sin støtte til valget tilbake.

Dersom Sistania skulle boikotte valget, vil det trolig få konsekvenser for hele situasjonene i Irak. Storayatollahen nyter stor respekt i den irakiske befolkning, og mange ville etter alt å dømme fulgt hans oppfordring om å boikotte valget.

Kontaktet FN-råfgiver
Sistanis rådgivere har kontaktet FN-rådgiveren Lakhdar Brahimi, som har ledet forhandlingene om det planlagte valget i januar, og uttrykt sin bekymring.

Kilder i Bagdad skal ha sagt til den amerikanske avisen The New York Times at Sistani har anmodet Brahimi om å komme tilbake til Irak for å drøfte problemene.

Den sjiamuslimske lederen frykter at sjiamuslimene vil bli underrepresentert i den nye regjeringen. Dersom så skjer, vil han trekke sin støtte til valget tilbake.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere