RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WTO-protester møtt med pepper

Sist oppdatert:
Minst seks mennesker ble skadd da politiet i Hong Kong brukte pepperspray for å stoppe hissige demonstranter under under åpningen av WTO-møtet tirsdag.

De rundt 2000 demonstrantene ble stoppet en kilometer fra kongressenteret der WTO-toppmøtet holdes, melder Reuters.

Minst seks demonstranter ble skadd da det kom til knuffing mes politiet, som svarte med å bruke pepperspray, melder Reuters.

Politiet omringet flere demonstranter ved havnebassenget. Rundt 70 av demonstrantene – de fleste av dem fra Sør-Korea - hoppet i sjøen med redningsvester på.

-WTO driver oss i døden, ropte demonstrantene mens de hyttet med nevene fra vannet.

Ifølge TV 2-reportert Øyvind Brigg representerer demonstrantene bønder fra Sør-Korea og Brasil, globaliseringsmotstandere og miljøaktivister.

- Parolene spenner fra EUs subsidiepolitikk til Greenpeace-aktivister som protesterer mot dumping av elektronisk avfall i Kina, sier Brigg.

Det er ikke ventet store framskritt i forhandlingene om verdenshandelen under toppmøtet. Både ledelsen i WTO, EU og flere større land har avskrevet muligheten for å få til en ny avtale. Men at 149 ledere møtes, gir i seg selv muligheter, mener den norske utenriksministeren Jonas Gahr Støre, som leder den norske delegasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere