RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zarqawi løslatt etter polititabbe

Sist oppdatert:
Al-Qaida-lederen Abu Musab al-Zarqawi ble tatt av irakisk politi, men senere løslatt, hevder irakiske myndigheter.

Terrortoppen ble tatt i Falluja i fjor, men ble ikke gjenkjent, hevder den irakiske viseinnenriksministeren Hussein Kamal ifølge BBC.

Zarqawi står på toppen av lista over ettersøkte opprørere i Irak. Amerikanske myndigheter lover 25 millioner dollar (161 millioner kroner) for opplysninger som fører til at han blir tatt.

Skadd
Zarqawis al-Qaida-gruppe i Irak hevder å stå bak noen av de blodigste angrepene i Irak.

Amerikanske militærkilder hevder at al-Zarqawi ble skadd i et sammenstøt tidligere i år. Al-Qaida har bekreftet opplysningen, men hevder at han bare ble lettere skadd.

Ifølge viseinnenriksministeren er det bare et tidsspørsmål før Zarqawi blir tatt.

- Han er ikke allmektig, men er bare et menneske. Han slapp unna en gang. Det skjer ikke neste gang, sier Hussein Kamel.

Etter invasjonen av Irak i 2003, skal Zarqawi ha organisert noen av de blodigste angrepene mot både utenlandske styrker og sivile.

Dette Abu Musab al-Zarqawi

Abu Musab al-Zarqawi ble jødt i Jordan 30. oktober 1966.

Han skal være en nær medarbeider av Al-Qaida-lederen Osama bin Laden. Jordaneren skal også ha hatt kontakt med mulla Krekars gruppe Ansar al-Islam.

I 2001 ble han dømt til døden in absentia i Jordan for flere terrorangrep. Ifølge amerikanske myndigheter rømte han fra Afghanistan til Irak i mai 2002 for å få medisinsk behandling.

Kilde: CNN

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere