RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga fornyer juniortroppen

Sist oppdatert:
Henter opp rekordmange spillere fra egne rekker. 19 av 30 spillere er førsteårsjuniorer eller yngre.

Vålerenga hadde et av Norges beste G16-lag i fjor. I år har både treneren og mesteparten av troppen tatt steget opp på juniorlaget.

- Vi har med oss noen av de mest solide gutta fra 1993- og 1994-kullet videre, i tillegg har vi tatt opp mange spillere fra fjorårets G16-lag, sier Johannes Moesgaard som i fjor trente klubbens G16-lag. I år styrer han juniorlaget sammen med Aleksander Olsen.

Se Vålerengas juniortropp her

- 19 av spillerne i troppen er førsteårsjuniorer eller yngre. De kommer opp fra guttelaget som var et av Norges beste lag i fjor og har gjennom flere år vist en sterk treningsmentalitet som vi skal bygge videre på i juniortroppen. Dette er spillere som skal bidra allerede i år, men som kommer til å bli enda bedre i årene som kommer.

Landslagsstoppere

Fem av spillerne i troppen holder fortsatt guttelader.

- To av 1996-gutta, Ivan Näsberg og Simen Olafsen, er landslagsspillere. To midtstoppere som det blir spennede å jobbe videre med, sier Vålerenga-treneren og forteller om en godt balansert tropp.

- Vi har tatt opp mange førsteårsjuniorer i år, de er unge og uerfarne, men i motsetning til de siste årene har vi også en håndfull sisteårsjuniorer i troppen. De er fantastiske gutter også holdningsmessig og kombinasjonen av nykommere og litt mer rutinerte spillere tror vi kommer til å fungere veldig bra.

Moesgaard vil vente med å snakke om konkrete sportslige målsettinger for sesongen, men han er klar på at unggutta skal representere Vålerenga på en positiv måte.

- Det har vært et litt tøft år for juniorgruppa i forhold til mentalitet og kultur. I år ønsker vi å vise at vi både kan spille god fotball og oppføre oss som gode Vålerenga-ambassadører. Det tror og håper jeg at vi får til med de nye gutta som kommer opp fra yngre klasser og med de gutta som er med fra troppen i fjor.

Fine forbilder

Håvard Nielsen fikk sitt gjennombrudd i Tippeligaen i fjor. Han er fortsatt juniorspiller og fikk denne uka selskap av jevngamle Chuma Anene i juniortroppen. Sammen med Nicolai Næss, som har fått mye spilletid i a-lagets treningskamper de siste årene, viser de resten av troppen at veien opp til a-laget ikke nødvendigvis er så lang.

- Vi har fine forbilder i juniorspillerne som enten er i a-lagstroppen eller som trener fast med dem. Nicolai Næss , Håvard Nielsen og Chuma Anene viser de andre gutta at det er mulig å komme seg opp på a-laget dersom man jobber hardt. Men det krever også de rette holdningene og det er det viktig at alle forstår.

Se Vålerengas juniortropp her

Spillerne i juniortroppen skal matches i Interkretsserien og 2. divisjon denne sesongen. I tillegg deltar de i kvalitetsturneringer som Carnegie Elite Tournament, Junior Eliteturneringa (JET) på Hamar og junior-NM.

- De eldste gutta vil i utgangspunktet spille mest i 2. divisjon, men også i juniorkamper der vi mener matchinga er god nok som i NM, JET, Carnegie Elite Tournament og toppkampene i interkresserien.

Carnegie Elite Tournament

Juniorlaget innledet treningskampsesongen forrige lørdag da Stabæk ble slått 5-0 i Vallhall. Onsdag spilte ni av juniorgutta 2. omgang i a-lagets treningskamp mot Nesodden. Sesongens første store test kommer neste uke når VIF-gutta skal måle krefter med FC København, Vejle og Helsingborg i Carnegie Elite Tournament hjemme i Vallhall.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere