RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veksten økte i Kina på tampen av 2003

Sist oppdatert:
Veksttakten i den kinesiske økonomien skjøt ytterligere fart i fjerde kvartal viser de første offsiselle tallene fra landets myndigheter
Ifølge det nasjonale statistikkbyrået så var veksten i bruttonasjonalproduktet i fjerde kvartal på voldsomme 9,9 prosent sammenlignet med samme periode i 2002.

I tredje kvartal var veksttakten på 9,6 prosent i følge reviderte tall. Kina er nå verdens sjette største økonomi, og kan vise til en vekst i en samlet vekst i 2003 på 9,1 prosent, den raskeste på seks år. Bruttonasjonalproduktet var i 2003 på 1,41 billioner dollar.

Kinesiske myndigheter venter imidlertid en noe lavere veksttakt i år, ifølge Bloomberg, men det er ikke gitt noe offisielt estimat. De har ingen planer om å kutte valuta koblingen til dollar, som mange hevder har vært med på å kunstig øke Kinas eksportinntekter.

Den kinesiske eksporten økte i desember med 51 prosent, den sterkeste veksten på åtte år. Direktør Li Deshui ved byrået, sa ifølge Bloomberg at myndighetene forventer økt privat forbruk i år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere