RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velg riktig vin

Sist oppdatert:
Hvilken vin skal du velge til hvilken anledning? Vi hjelper deg:

(Womanweb.no): Fridtjof Nicolaysen er innkjøpsdirektør i Arcus-gruppen ASA, og gir deg de nyttigste tipsene:

Hva velger jeg?

-Skal vinen drikkes til et godt måltid eller kosedrikking? spør Nicolaysen, og forklarer de to kategoriene slik:

Vin til mat

*Velg vin etter mat, ingen av delene skal overdøve hverandre. Vinen skal forsterke de gode smakene i maten.

*Vinen må alltid være søtere enn maten.

*Rå grønnsaker, chili, samt sterkt saltet, tørket og røkt mat passer dårlig til rødvin.

*Det kan være lurt å hente vin fra det landet du lager mat fra. Pasta og italiensk vin, osv.

*De fleste oster passer faktisk best sammen med hvitvin. Roquefort, for eksempel, er best med et søt hvitvin.

*Halvfaste oster som brie og camembert passer best med rødvin.

Vin til kosedrikking:

*Koseviner skal ikke snerpe.

*Velg viner som er bløte, myke og saftige (som sør-franske). Dette er fine uttrykk å bruke når du skal forklare hva du vil ha.

*Jo varmere land vinen er dyrket i, jo mer smak har de. Chilenske og australske viner får mye sol og ofte en plommeaktig smak.

Høsten er her med varme pledd, dårlige dikt og elver av rødvin. Woman har badet i druejuice og testet viner til under hundrelappen. Les Womans store rødvinstest i Woman nummer 10!

Mat til vinen? Tre lette retter.

Mer om vin

Les også:

Whisky-skolen

Mmm¿ Orlando

Jamie Oliver krydrer skjermen

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere