RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter garasjesalg hos BP

Oljegigianten BP planlegger salg av andeler i Mexico-gulfen og Nordsjøen som ikke gir tilfredstillende avkastning denne uken. Det opplyser bransjekilder til Reuters på søndag
Sist oppdatert:
Salget av disse andelene knyttes til ansettelsen av Tony Hayward som ny leder for lete- og produksjonsdivisjonen i forrige uke. I tillegg viser kildene til at BP den 11. februar vil presentere en offisiell strategisk gjennomgang.

BP hadde et katastrofalt år i fjor, og måtte tre ganger nedjustere sitt vekstanslag for produksjonen på like mange måneder. I tillegg klarte oljegiganten heller ikke å nå sitt kostnadsmål for 2002.

Ifølge kildene er det ventet at BP vil selge andeler i de minst lønnsomme olje- og gasslisenser for mer en 3 milliarder dollar.

Det er ventet at brorparten av salgene vil omfatte felt i Mexico-gulfen og Nordsjøen.

En annen kilde knytter salget til fremleggelsen av fjerde kvartalstallene på tirsdag, og mener at et salg vil bety et kutt i selskapets oppstrømskostnader på 15-20 prosent.

En talsmann for BP sier til Reuters at han ikke kjenner til noe eiendelssalg denne uken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere