RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter svakt resultat etter emisjon

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB Nor Markets og Thomas Lie venter svake resultater etter emisjonen fra IT-selskapet Data Respons
I går ble det kjent at IT-selskapet Data Respons gjennomførte en rettet emisjon på 3 millioner aksjer. Kursen i emisjonen var 11,75 kroner, noe som ga et totalt emisjonsbeløp på 35,7 millioner kroner.

Meglerhuset DnB Nor Markets og Thomas Lie påpeker at de allerede i oppdateringen etter andre kvartalsrapporten så for seg en emisjonrisiko. Da var kontantbehandlingen på 29 millioner kroner.

- Hadde Data Respons gjennomført emisjonen tidligere i tredje kvartal hadde vi vært mindre negative eller usikre til forventet resultatutvikling i kvartalet. På den positive siden gjentar vi at en emisjon vil kunne bedre likviditeten i aksjen og øke muligheten for god ordreinngang. Vi er litt usikre rundt realitetene bak allerede identifiserte oppkjøpskandidater, og ville ikke benyttet dette som argument for å investere i Data Respons, mener Lie.

DnB Nor Markets-analytikeren tror at den svake resultattrenden fra andre kvartal kan fortsette i tredje kvartal. Dette til tross for at Data Respons ikke har endret sine resultatforventninger.

- Emisjonen kan således også være begrunnet i svak kontantstrøm fra drift i tredje kvartal, og vi anbefaler investorer til å være forsiktige i forkant av tredje kvartal 2005 som annonseres 20. oktober 2005, melder Lie.

Han har likevel en kjøpsanbefaling på Data Respons-aksjen på grunn av at "det langsiktige vekstcaset uansett er inntakt". DnB Nor Markets kursmål på Data Respons-aksjen er på 18 kroner pr. aksje.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 18 kroner
Meglerhus: DnB Nor Markets
Dato: 8. september 2005

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere