RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Vi har testet påskegodisen

Sist oppdatert:
Kanskje en litt uventet favoritt.

(SIDE2): - Jøss, vant den? Det var litt rart, hadde trodd det skulle bli en av marsipangreiene.

Side2 har testet en haug av påskegodteriet som nå er å finne i diverse butikker, bensinstasjoner og kiosker, og selvsagt - mye av det er marsipan. Men også sjokoladetrukkede mandler, gelé- og skum er blant påskens snopfavoritter.

Som ved juletider er det Nidar som har det største sortimentet av påskegodteri. I tillegg er Brynhild, Anthon Berg, Cloetta og Freia representert. Hval har også påskegodteri, men deres varianter fant vi rett og slett ikke i de butikkene vi var innom i Oslo.

De beste
Marsipan er en av de tingene som følger høytidene. Ikke bare i julen er denne søte mandelmassen en favoritt - også i påsken fortærer vi store mengder marsipan, da gjerne i gul variant selvsagt.

Nidar har flest varianter med i testen, og er også favoritten hos oss. Best er Nidar Kolibriegg, som også nesten når til topps som den aller beste godisen i testen.

Egg er en selvfølge i påsken - og da gjerne typen drasjerte mandler. Her foretrekker vi Freia Walters Drasjé. Andre egg er av typen melkesjokolade fylt med melkekrem - vår favoritt er Freias Påskeegg, den lilla kartongen med fire egg i. Mektig, men innmari god!

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Beste pose
Flere av produsentene selger også poser med blanding av sjokolade, marsipan og noen også skum og gelé.

Den vi likte minst er Brynhilds Supermix, som består av skumkaniner, melkesjokolade, seigmenn, fruktgelé og lakrisgelé. Den endte på 3,5 poemng av 10 mulige, og stikkord som for søt, e-bonanza og kjedelig går igjen blant de som testet. Enkelte mener denne posen er fin for barn.

Deretter, med 4 poeng hver, følger Freia Påskekos og Minde Påskemix. Førstnevnte pose inneholder melkesjokolade, smil, firkløver, appelsinkaramell og marsipanbiter, og har fått kommentarer som småsøt og fet, for søtt og søt sjokolade.

Den andre inneholder biter av nøttecrisp, melkesjokolade, marsipan med mørk sjokolade, appelsinskum med melkesjokolade og påskeegg med melkefyll. Her mener testpanelet at crispkulene smaker syntetisk og at marsipanen er klissete og ikke veldig god. Miksen får godkjent.

Like foran, med 4,5 poeng av 10 mulige, ligger Nidar Favoritter. Den består av toffee, egg med melkefyll, hobby, marsipan med melkesjokolade og melkesjokoaldebiter. Kommentarene er blant annet at marsipanen smaker litt lite og melkefyllet er litt kvalmende i lengden. Bitene med hobby er manges favoritt.

Den desidert beste posen er Nidar Påskemarsipan. Den inneholder melkoesjokoalde, marsipan med sjokoladetrekk og små marsipanpølser med sjokolade med og uten strøssel. 8 av 10 poeng får denne, og kommentarene er blant annet. Kommentarene går i at både sjokolade og marsipan er god på smak.

Best i test
Men den beste av dem alle? Under kan du se alle vi har testet, hvilken karakter vi har gitt dem og hva vi synes om dem:

Brynhilds Supermix (pose) - 3,5 poeng:
- God miks, men kjedelig smak. Veldig smak av konserveringsmiddel.

-Smakløs seigmann og rar sjokoladesmak.

Cloetta Drage Egg - 4 poeng:
- God sjokolade, ekkel konsisten og kjedelig.

- Æsj! Alt for søtt.

Freia Påskekos (pose) - 4 poeng:
- Kunstig og søt smak

- Smil er nomnom, men vel søtt

Anthon Berg marsipan med nougat - 4 poeng:
- God nougat, men dårlig marsipansmak.

- Grei, men ikke så godtt fyll

Minde Påskemiks (pose) - 4,5 poeng:
- Marsipanen er klissete og ekkel, æsj

- God miks, men jukse-M» smakte ufyselig.

Nidar favoritter Påske Marsipan (pose) - 4,5 poeng:
- Lite smak i marsipanen.

- Eggene med melkefyll er kvalmende, for mye av det gode (søte).

- De rene sjokoaldefigurene er ok.

Nidar Kolibristenger - 5 poeng:
- Til å være stang er den ok, litt tørr.

- Gøy med gul marsipan inni. Får definitivt påskestemning av denne.

Cloetta Påskeskum - 6 poeng:
- Ja! Skum formet som påskehøner og - kyllinger i tillegg til at de er supergode. Et godt alternativ til marsipan. Jum!

- Ikke for søte og deilig konsistens.

- Disse funker fint i påskeegget.

Nidar Plommen i Egget - 6 poeng:
- Gode, men litt for søte og kvalmende i lengden.

- Det beste egget!

Nidar Marsipanpølse - 6 poeng:
- Enkel og god

- Litt tørr, men god marsipansmak

Anthon Berg Mandel æg - 6,5 poeng:
- God mandelsmak, passe søte

- God, søt sjokolade, som balanserer fint mellom det salte og søte

- Kan spise mange av disse, de er ikke for søte

Anthon Berg Sjokoaldeæg - 6,5 poeng:
- Overraskende gode. Jeg liker vanligvis ikke mørk sjokolade, men denne var mer enn ok.

- For harde, og for søte.

- Jeg tror jeg dåner. Fytti katta så gode.

Nidar Laban Seigmen med ski - 7 poeng:
- Seigmen er godt, men veldig søtt. Og disse ser teite ut.

- Pluss at det er mindre sukkersmak enn i vanlige seigmen

- Ser litt rare ut, men gode.

Freia Påskeegg - 7 poeng:
- Det holder med en ... men der er gode!

- Den beste av alle

- Vil du bli kvalm? Kjøp denne

Freia Walters Drasjé - 7,5 poeng:
- Namnam, kjempegode.

- Supergode, ikke for søte.

- Overraskende smak. Det salte er et pluss.

Nidar Påskemarsipan Påskemiks - 8 poeng:
- Fin smak av melkesjokoladen

- God marsipan, men litt tørr.

Nidar Påskemarsipan Kolibri (pose) - 8 poeng:
- Deilig marsipansmak

- God konsistens, sterk marsipansmak og bra med strøsselsmaken.

- Min store påskefavoritt, kan spise en pose alene.

Freia Kvikk Lunsj (200g) - 9 poeng:
- Deilig kombinasjon av salt og søtt. Nam.

- Den deiligste sjokoladen på markedet.

- Perfekt smak. Kvikk Lunsj = Påske

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

(Testen er utført av de ansatte i de forskjellige avdelingene i Mediahuset Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere