RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utfordre Panama-kanalen

Mexico jobber nå med planer for et transportsystem som kan utfordre Panama-kanalen som transittåre for gods fra Atlanterhavet til Stillehave
Sist oppdatert:
Det er ifølge TradeWinds lokale meksikanske medierapporter som har avslørt planene. Dette har senere blitt bekreftet av en representant for delstaten Veracruz.

Planen er å investere omkring 3,3 milliarder dollar i en transportkorridor som vil knytte sammen Atlanter- og Stillehavet, sier representanten til Business News Americas. Midlene skal tas fra det meksikanske transportministeriet og statsoljeselskapet Pemex.

Den nye transportkorridoren vil bestå av jernbane og veier mellom de to havnebyene Coatzacoalcos i delstaten Veracruz og Salina Cruz i delstaten Oaxaca. Ruten over Tehuantepec var i sin tid vurdert som en bedre rute for en kanal mellom de to havene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere