RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I Nantes skjøt politiet med gummikuler og brukte tåregass, mens demonstrantene tok i bruk steiner og kastet flasker med syre.
I Nantes skjøt politiet med gummikuler og brukte tåregass, mens demonstrantene tok i bruk steiner og kastet flasker med syre. Foto: Georges Gobet (Afp)

Voldelige demonstrasjoner i Frankrike

Flere personer ble skadd i sammenstøt mellom politi og demonstranter i flere franske byer lørdag.

Foranledningen var dødsfallet til en ung miljøaktivist for en uke siden.

21 år gamle Remi Fraisse døde forrige søndag i forbindelse med sammenstøt mellom politi og demonstranter på byggeområdet for et omstridt damprosjekt i det sørvestlige Frankrike. Demonstrantene mener politiet drepte 21-åringen og demonstrerte lørdag mot det de mener er politivold.

I Nantes skjøt politiet med gummikuler og brukte tåregass, mens demonstrantene tok i bruk steiner og kastet flasker med syre. Minst fire demonstranter og tre polititjenestemenn skal være skadd.

Myndighetene besluttet fredag å midlertidig stanse byggingen av dammen. Miljøvernminister Ségolène Royal vil neste uke samle de stridende parter for å diskutere prosjektets framtid. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere