RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Crestock)

Vondt i hodet?

En orgasme kan faktisk bidra til hodepine.

(SIDE2:) Det kan være flere årsaker til hvorfor du får vondt i hodet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Interiøret i hjemmet ditt eller en orgasme er noe av det som kan trigge frem hodepinen, skriver Health.com.

«The big O»
Det er ikke ukjent at sex er sunt for kroppen og gir deg mer energi, men mange opplever å få såkalt sexhodepine, eller orgasmehodepine under akten. Denne type hodesmerte rammer hovedsaklig det mannlige kjønn, og faktisk er det hele tre ganger mer sannsynlig at menn rammes av slik sexrelatert hodepine enn at kvinner gjør det. Flertallet av personene som får dette opplever en eksplosiv og svært alvorlig hodepine som starter plutselig rundt orgasmeøyeblikket. Den rammer omlag en av hundre minst en gang i løpet av livet, men mange plages også jevnlig av lidelsen. Årsaken til orgasmehodepine er ikke kjent, men den antas å ha sammenheng med den forhøyede blodgjennomstrømningen og utvidelsen av blodårene som skjer under sexakten.

Interiør
Selv om du muligens ikke tenker over det så kan interiør og farger i hjemmet være med på å påvirke deg psykisk. Forskere hevder nemlig at ulike mønstre og farger kan virke krevende for øynene. Dette vil igjen føre til at du kjenner deg sliten og etter hvert få en dundrende hodepine. Andre faktorer som kan påvirke er lukten av ulike kjemikaler og stoffer som for eksempel maling- og lakkprodukter.

Mat- og drikkeinntak
For lite væske i kroppen kan føre til at du føler deg tung og sliten i hodet. Men du trenger ikke å helle innpå flere liter med vann for å ikke bli dehydret. Husk at også frukt og grønnsaker inneholder mye vann samtidig som de inneholder viktige vitaminer og antioksidanter. Vit at hvis du hopper over måltider kan dette også bidra til hodepine.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Noen matvarer kan være med å minske sjansen for å ha vondt i hodet. Spinat, havre, fisk, bønner, solsikkefrø og gresskarfrø har vist seg å være lindrende. Samtidig har andre mat- og drikkevarer motsatt effekt. Kjenner du at du begynner å få vondt i hodet bør du unngå alkohol, matvarer med mye hvetemel og behandlet kjøtt som for eksempel pepperoni, skinke og salami.

Vekta di
Forskere har nylig funnet ut at kvinner som har en viss grad av overvekt har 35 prosent større sjanse for å være plaget av hodepine enn de med en lavere BMI. De som har en BMI over 40 har hele 80 prosent større sjanse for å få vondt i hodet.

Du er lite aktiv
En svensk studie viste at de som var inaktive oftere fikk hodepine enn de som trener regelmessig. Hvis du får til en treningsøkt på 20-30 minutter fem ganger i uka bidrar dette til å senke stressnivået i kroppen og spenninger i hodet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere