RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsen satser på malmtrafikk

Sist oppdatert:
Wilh. Wilhelmsen datterselskap Barber International skal samarbeid med et kanadisk selskap om skipning av jernmelm utenfor India. Barber kjøper andel i eldre malmskip
Wilhelmsen-datter Barber og kanadiske Seabulk Services har fått en avtale med to store indiske gruveselskaper om omskipning av jernmalm utenfor kysten av India.

I forbindelse med kontrakten vil Barber og Seabulk gjennom et samarbeidsselskap bygge å operere en flytende omskipningsterminal.

Til omskipningterminal har selskapene kjøpt et eldre kombinasjonsskip på 125.000 dødvekttonn som skal bygges om og utstyres med selvlosserutstyr. Prisen for skipet er 6 millioner dollar, mens ombyggingen er kostnadsberegnet til 15 millioner dollar.

Kontraktene med de to indiske gruveselskapene har en varighet på 10 år.

- Bakgrunnen for prosjektet er fra Wilh. Wilhelmsens side et ønske om å bruke og videreutvikle den maritim-tekniske kompetanse som finnes i selskapet Barber Marine Consultants (BMC), samtidig som dette prosjektet passer godt inn i selskapets økende satsing på logistikk, heter det i meldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere