RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyenvitner: IS-leder hardt skadd i luftangrep

Sist oppdatert:
Flere biler ble tilintetgjort og flere IS-ledere kan være drept etter at USA rettet et luftangrep mot en bilkolonne nord for Mosul i Irak. Lederen for IS skal være hardt skadet.

Det var ti biler i kolonnen, men amerikanerne sier det er uklart om leder for opprørsgruppa Den islamske staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, var til stede blant IS-lederne. Den arabiske fjernsynskanalen al-Arabiya meldte sent lørdag kveld at lokale øyenvitner skal ha fortalt at al-Baghdadi skal ha blitt hardt skadet i angrepet.

Oberst Patrick Ryder, talsmann for den amerikanske forsvarsledelsen, sier USA har grunn til å tro at det var flere IS-ledere samlet.

En saudiarabisk fjernsynskanal, Al-Hadath, meldte tidlig lørdag om flyangrepet mot en bilkolonne. Al-Hadath var de første som meldte at al-Baghdadi ha vært til stede.

Møtet mellom IS-lederne skal ha funnet sted nord for Mosul, i en by ikke langt unna grensen mellom Irak og Syria. Angrepet mot bilkolonnen fant sted sent fredag kveld. (©NTB)Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere