RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANN KRISTIN ØDEGÅRD (Bergensavisen AS)

- Måtte selge Dolk for å betale privatetterforsker

Sist oppdatert:
23-åring gjorde datainbrudd hos Warloe.

- Jeg måtte rett og slett selge Dolk'en min. Jeg har brukt så mye på advokater og etterforskere i det siste at jeg måtte styrke kontoen.

Det sier Henning Warloe til BA.

I mai i fjor, mens politiet på Romerike stadig etterforsket narkosaken bergenspolitikeren var siktet i, dukket det opp enda en Warloe-sak. En 23 år gammel mann ble siktet for datainnbrudd i stortingsrepresentantens PC.

– Trodde han var min venn
– Dette var en jeg trodde var min venn. Han hadde fått bo i leiligheten min i Bergen i en periode. Men så ble jeg kontaktet av andre som fortalte meg at han neppe hadde gode hensikter, sier Warloe.

Ifølge siktelsen mot 23-åringen hadde han hacket datamaskinen i den hensikt å skade Warloe mest mulig, blant annet ved å publisere ufordelaktige opplysninger om Warloe i bloggen sin.

– Etter hvert fremsatte han trusler mot meg, blant annet om at han visste at jeg hadde brukt narkotika. Han prøvde å selge opplysninger om meg til media, sier Warloe.

Kanonkjøpet solgt
– Jeg skjønner ikke hva motivet hans var for å gjøre disse tingene mot meg og mistenker at noen andre står bak, at de betaler ham for å spa opp dritt om meg.

Saken ble henlagt, men utgiftene til advokater og privat etterforskning har kostet såpass at politikeren så seg nødt til å hente penger i kunstskattekisten sin.

– Bildet kjøpte jeg lenge før Dolk ble kjent, en gang jeg åpnet en utstilling som kulturbyråd. Det viste seg jo å være et kanonkjøp.

Hva Warloe fikk for bildet da han nylig solgte det, vil han ikke ut med.

– Men bildet er stadig i Bergen, så jeg kan få komme og se på det hvis jeg vil, sier han til BA.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere