RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENESTE LØSNING: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil at mobberen skal bytte skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning.
ENESTE LØSNING: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil at mobberen skal bytte skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Mobberne må bytte skole

Sist oppdatert:
Regjeringen foreslår en endring i lovverket slik at elever som mobber kan flyttes til en annen skole.

Forslag om å endre loven er nå sendt på høring, melder Kunnskapsdepartementet.

– I regjeringsplattformen slår vi fast at det er mobberen som må bytte skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning. Det har vært enkelte uklarheter og ulik praksis i tilknytning til om og hvordan mobberen kan flyttes i slike tilfeller, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Det står ikke eksplisitt i loven at en elev som mobber, kan flyttes til en annen skole, men det fremgår av lovenes forarbeider at det er adgang til dette.

– For at det skal være klart at den som mobber i visse tilfeller kan flyttes til en annen skole, og for å unngå at mobbeofferet blir nødt til å bytte skole, foreslår vi at adgangen til å flytte mobberen fremgår direkte i loven, sier Røe Isaksen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere