RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tendenser til kristenhets

Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondevik advarte mot intoleranse i sin tale på Oppegård 17. mai og sa etterpå at han ser tendenser til kristenhets i Norge.

- Det er mye tendenser til kristenhets. Det er ofte de som snakker høyt om toleranse som stempler folk i mitt eget parti som intolerante, uttalte statsminister Kjell Magne Bondevik i et intervju med TV Norge etter sin tale på Oppegård.

I talen på Oppegård snakket Bondevik blant annet om toleranse i forhold til annerledes tenkende og -utseende mennesker:

Holdninger som bekymrer
- Vi bør også se litt inn i oss selv. Det finnes holdninger også hos oss overfor annerledes utseende og annerledes tenkende mennesker som gir grunn til bekymring og ettertanke. Vi må tåle at mennesker og grupper har andre meninger, ter seg annerledes, har en annen tro enn oss. Det er deres frihet, og vi må være villige til å forsvare deres rett til å ha den, sa Bondevik.

- Bør besinne seg
Bondevik sa i intervjuet med TV Norge etter talen at det han oppfatter som kristenhets vekker bekymring.

- Noen og hver bør besinne seg. Vi skal hevde vår oppfatning med tyngde, men vi skal slutte å stemple hverandre, sier Bondevik.

Terger de homofile
Kristelig Folkeparti har den siste tiden brukt mye krefter på å forsvare partiets motstand mot at homofile par skal få adoptere barn og mot en kjønnsnøytral ekteskapslov, standpunkter som kritikerne mener gir uttrykk for intoleranse. Men hjertesukket hans på Oppegård møter liten forståelse i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring.

- Det statsministeren snakker om er ikke kristenhets, men reaksjoner på Kristelig Folkepartis og statens diskriminering av homofile i forhold til ekteskap og adopsjon. Og såpass må KrF tåle, sier LLH-lederen Jon Reidar Øyan, til TV 2 Nettavisen.

Øyan reagerer sterkt på statsministerens oppgjør med «kristenhetsen».

Han sier det er alvorlig når KrF så sterkt går imot adopsjonsretter og ekteskapslov som sidestiller heterofile og homofile par.

- Vi har dessverre en høy selvmordsstatistikk blant unge homofile, og jeg tenker på den 17 år gamle homofile gutten i en bygd i Norge som fra Bondevik og venner får høre at han ikke passer inn i A4-samfunnet, sier Øyan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere