RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-leder Jonas Gahr Støre oppsummerte halvåret

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet holdt pressekonferanse før sommeren. Leder Jonas Gahr Støre oppsummerte det politiske halvåret.

Valgkampen kommer til å bli preget av to skillelinjer: Økende ulikhet og valget mellom skattekutt og velferd, varslet Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Du kan se opptak av pressekonferansen øverst i saken.

– Verdien av arbeidet er viktigere enn noen annen ressurs, sier Støre og mener det er store uløste oppgaver innen norsk arbeidsliv.

– For å trygge velferden, må vi tilbake der vi var for et tiår siden i andelen som jobber. Hvis vi i dag hadde samme sysselsetting som for ti år siden, ville 200.000 flere personer vært i jobb. Eller sagt på en annen måte; vi ville hatt et helt Stavanger ekstra i arbeid, sier Støre.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Han mener også at kampen mot økte ulikheter i samfunnet og spørsmålet skattekutt versus velferd blir de viktigste skillelinjene i valgkampen.

– Skal vi investere i skole, sykehus og næringspolitikk eller skal vi satse på skattekutt? Det blir et råere skille fremover enn det har vært i denne perioden, sier Støre.

På Twitter reagerer blant andre Frps Ulf Leirstein på Støres beskrivelse av dagens situasjon: - Svartmalingen av situasjonen i kongeriket overgår selv det jeg ville ha klart i opposisjon, sier han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere