RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brende kan redde Høyre

Sist oppdatert:
Børge Brende kan bli mannen som får skikk på Høyre etter katastrofevalget i høst.

- Før eller senere bør Børge Brende bli leder i Høyre. Han er et opplagt valg som nestleder, men han må ikke bli det for å gå helt til topps senere.

Dette sier tidligere ordfører i Trondheim, Anne Kathrine Slungård, til Dagsavisen. Debatten om hvem som skal lede Høyre fortsetter, etter at VG tirsdag skrev at Per Kristian Foss vurderer å gå av som nestleder til våren.

Brende er i dag Høyres talsmann i Stortingets energi- og miljøkomité. Han var nestleder i Høyre fra 1994 til 1998. Slungård mener Brende har gjort en god jobb som statsråd i Bondevik-regjeringen, og at han har de egenskapene som trengs for å bygge opp Høyre.

Flere Høyre-folk har ment at Erna Solberg bør gå av etter katastrofevalget. Andre mener hun må få en sjanse til å reise partiet. Selv har hun ingen planer om å gå av.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere