RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Bryter barnehage-løfte

Sist oppdatert:
SV har måttet gi mye i de siste rundene på Soria Moria. Det blir oljeutvinning i Barentshavet og barnehage-løftet brytes.

Avtalen om en rød-grønn regjering ble klar onsdag ettermiddag, og SV-ere frykter nå dommen etter at de måtte gi mye i forhandlingene, skriver Aftenposten.

Partiet måtte gi seg på sentrale punkter, blant annet er det klart at Arbeiderpartiet har fått gjennomslag for oljeutvinning i Barentshavet. Etter det Aftenposten kjenner til, har SV på sin side fått gjennomslag for at Lofoten og Vesterålen skal vernes i denne stortingsperioden, samt at alle gasskraftverk skal ha CO2-rensing.

Også i barnehagesaken har SV måttet gi. Ifølge avisen blir det ikke noe av løftet om en barnehagepris på 1750 kroner i måneden. Selv om prisen settes ned fra nyttår, innfris ikke valgløftet, og prisen vil bli liggende på mellom 1750 og 2750 kroner i måneden.

Heller ikke kontantstøtten blir fjernet. Den består som i dag og er i praksis fredet ut stortingsperioden.

TV 2 overfører presentasjonen av regjeringsplattformen direkte fra kl 15.55.

Du kan også se ekstrasendingen på web-tv ved å klikke her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere