RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har aldri øvd på katastrofer

Sist oppdatert:
Verken utenriksminister Jan Petersen eller hans politiske ledelse har noensinne øvd på håndtering av katastrofer.

Det vedgår Jan Petersen selv overfor Adresseavisen.

- Ingen kunne ha øvet på det vi nå har stått overfor. Men dette må bli ett av punktene i vår gjennomgang, sier Jan Petersen.

For UD vil nå måtte gå gjennom sine rutiner - uavhengig av regjeringens varslede granskning av katastrofen, sier utenriksministeren.

Heller ingen andre i den politiske ledelsen har deltatt i noen øvelse der departementets øverste ledelse blir trenet i krisehåndtering, ifølge UDs pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten.

- Jeg kan heller ikke huske at det er gjennomført noe slikt tidligere. Det har ikke vært vanlig og jeg har vært i UD i 10 år, sier Dale Sandsten.

UD har gjentatte ganger fremholdt at beredskapsplaner og instrukser ligget i bunnen for beslutningene som er tatt fortløpende.

Men mens den politiske ledelsen i Justisdepartementet og Forsvarsdepartementet opplyser at de jevnlig øver på beredskapsplaner og krisehåndtering, har dette ikke blitt prioritert i Utenriksdepartementet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere