RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hetser Soria Moria

Unge Venstre bruker YouTube aktivt. Nå har de laget en hetsevideo av regjeringen.

Unge Venstre er det partiet i landet som er mest aktiv bruker av videosiden YouTube. Et søk på partiet viser flere titalls videoer på den populære nettsiden..

For noen dager siden la partiet ut en fem minutters lang video kalt «La Soria Moria være et eventyr!»

«Viva Sponheim»

Videoen starter med at Sissel Kyrkjebø synger sangen Soria Moria – og deretter fyrer Unge Venstre løs mot regjeringen ved å gjengi diverse politiske kommentarer, stort sett fra talerstolen på Stortinget.

Videoen avsluttes med den allerede kjente sangen som hyller til Venstres partileder Lars Sponheim «Viva Sponheim» - som går som følger:

«Hvis jeg var mer ydmyk ville jeg være perfekt – sier Sponheim fullstendig uten respekt. En revolusjonær på borgerlig side - «føkker» du med ham velger du evig pine.

Mannen er ikke materialist – han er idealist.

Når hagen åpner kjeften – så blir han skikkelig «pissed». Et fellesskap i sentrum med verdier og visjoner og «bondekommunista» som sløser millioner.»

- Nåtidens leserbrev

Lars-Henrik Michelsen, leder i Unge Venstre, vet ikke hvem som har laget den – annet enn at vedkommende er medlem i Unge Venstre.

- For det første synes jeg videoen er uskyldig. Or det andre er den utrykk for nåtidens leserbrev. Før hadde man leserbrev som man sendte til avisen - det var måten man nådde ut til massene på. I dag er det å legge ut en video på YouTube. Jeg vet som sagt ikke hvem som har laget den og lagt den ut, men dette er en type lesebrev som vi vil se mer til i tiden fremover, sier Michelsen til Nettavisen.

Unge Venstre er det partiet i landet som buker YouTube mest aktivt. Ungdomspartiet har flere titalls videoer liggende ute på nettsiden.

- Vi bruker ikke bare YouTube – vi har brukt videoblogging ganske aktivt siden før valget i fjor. Derfor ligger det en del videoer fra oss på siden. Årsaken til at vi gjør det slik, er at vi på denne måten får frem en del ting du ikke klarer ved tekst. Å få en spontankommentar av Sponheim midt under valgkampen og legge videoen ut på internett er et mye bedre innlegg enn en eventuell kronikk. Dessuten når du også et annet publikum. Når det er sagt trenger ikke alltid det politiske budskapet været det viktigste - det er også en måte å synliggjøre merkevaren Unge Venstre på, sier ungdomspartilederen.

Han sier at ungdomspartiet er i en prøvefase når det gjelder internett.

- Et nylig eksempel er at vi har vært i Hviterussland og videofilmet det vi kom over for å vise hvordan det er i et så lukket regime. I et slikt tilfelle kunne vi alltids lagd en kronikk, men ved å gjøre det med video når vi trolig flere. Dessuten får vi også mer oppmerksomhet rundt de saker vi er opptatt av, sier

Svertevideoer

Svertevideoer av politiske motstandere har lenge vært brukt på internett i USA. Unge Venstre-lederen tror ikke vi får slike tilstander i Norge.

- Det har noen med den norske væremåten å gjøre – og det ville virke mot sin hensikt å drive svertekampanjer på video mot politiske motstandere. Nordmenn er rett og slett ikke mottagelige for slik skittkasting, sier Michelsen til Nettavisen.

Hva mener du? Vil nett-video bli viktigere i politikken i fremtiden?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere