RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har ansvaret for å få kommunene til å bosette flyktninger som har fått opphold i Norge.
Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har ansvaret for å få kommunene til å bosette flyktninger som har fått opphold i Norge. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Horne: 22 prosent flere flyktninger bosatt enn i fjor

Fremskrittspartiet står utenfor Stortingets avtale om Syria-flyktninger. Men med Frps statsråd Solveig Horne ved roret har flere flyktninger blitt bosatt i norske kommuner i år enn de to siste årene.

«Så langt i år, per 18. august, har kommunene vedtatt å bosette 9.858 flyktninger. 4.986 er allerede bosatt (per utgangen av juli). Dette er 22 prosent flere enn på samme tid i fjor», skriver inkluderingsministeren i et skriftlig svar til Stortinget tirsdag.

Samtidig ble det i fjor bosatt 19 prosent flere flyktninger enn året før.

Ved utgangen av juli i år var det ifølge departementet 5.364 bosettingsklare flyktninger i statlige mottak. En stor andel av disse kommer fra krigsherjede Syria.

I tillegg har Stortinget vedtatt at Norge i år skal gjenbosette 2.620 overføringsflyktninger, blant dem 2.000 fra Syria.

Ifølge Horne ligger det an til at norske kommuner i år kommer til å bosette nesten 10.000 flyktninger. Likevel økte antallet som venter i mottak, i første halvår.

«Stortingets vedtak om å ta imot til sammen 8.000 syriske overføringsflyktninger i år og de to neste årene gjør bosettingsarbeidet ekstra krevende og utfordrende», skriver hun.

Alle partiene unntatt SV og Frp sluttet opp om Syria-avtalen. Frp-leder Siv Jensen møtte hard kritikk da hun i sin valgkampåpning oppfordret norske kommuner til å si nei til å ta imot flyktninger. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere