RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Høyre vil flytte statsråd

Høyre går inn for en aldri så liten revolusjon på Slottet.

I dokumentet «Høyre i regjering 2009», som VG omtalte torsdag, foreslår en gruppe Høyre-rådgivere en aldri så liten slottsrevolusjon: At statsråd på Slottet skal flyttes fra fredag til mandag.

- Forslagene i dokumentet er ikke mine vurderinger, men et resultat av at vi har utfordret våre gamle statssekretærer til å komme med forslag for å få en bedre måloppnåelse i regjeringsposisjon, sier Høyre-leder Erna Solberg til Nettavisen.

- Undergraver statsrådet
Men Solberg har sans for forslaget om å flytte det viktige møtet til mandag.

- På fredag har f.eks. alle avisene tidlig deadline, mange saker som skal behandles i statsrådet lekker ut på forhånd - spesielt nå under den sittende regjeringen, og det tar lang tid før Stortinget får se dokumentene i sakene. Jeg tenker at denne praksisen er litt undergraving statsrådet, for det har utviklet seg mer og mer i retning av at ting offentliggjøres i dagene før statsrådet avvikles, sier Solberg.

For Solberg er det sentralt at det å flytte møtet til mandag kan gi et bedre forhold mellom regjering og Stortinget.

- Jeg har selv erfaring for at det kan være kjempestress å måtte kommentere saker fra statsrådet lenge før du får tilgang til dokumentene i saken, sier hun.

Vil spørre kongen
- Har Høyre spurt kongen om dette?

- Nei, dette er bare en idé. Vi vil selvsagt ta opp saken med kongen om det skulle vise seg å bli aktuelt. Høyre er jo som kjent et kongetro parti, sier Solberg.

- Dere skal jo også være verdikonservative, men er ikke dette forslaget nærmest en revolusjon?

- Høyres slagord er at vi skal forandre for å bevare. Ideen om å flytte statsrådet er ikke noen revolusjon, sier Høyre-lederen.

Kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet sier at han ikke har noen kommentar til Høyre-forslaget.

LES MER OM POLITIKK I NETTAVISEN

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere