RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristin ler av rikingene

Sist oppdatert:
Kristin Halvorsen synes det er morsomt at rikingene fikk skattepanikk før statsbudsjettet.

FULL OVERSIKT:Alt om budsjettet

REGJERINGSKVARTALET (Nettavisen): - Jeg må si at jeg morer meg litt over at noen skatteadvokater klarte å skape panikk som gjorde at noen rikinger har kastet bort tusenvis av kroner, smiler finansminister Kristin Halvorsen (SV).

Halvorsen kom med denne «betroelsen» da hun presenterte regjeringens statsbudsjett for neste år i Oslo for pressen. Det er denne pressekonferansen tidligere finansminister Per-Kristian Foss har advart henne mot.

Fryktet skatteskvis
Torsdag skrev NA24 at ryktene i finansmarkedet ville ha det til at det kom en stor endring i beskatning av aksjer. Det førte til at investorer, deriblant Celina Midelfart, Petter Stordalen og Stein Erik Hagen, endret eierskap på aksjene sine fordi de fryktet skatteskvis på børsen.

Lot dem holde på
Flere framtrendene analytikere mente at finansdepartementet ville dementere lekkasjen hvis den ikke stemte. Men det kom ikke et eneste pip fra departementet. Mye tyder dermed på at det ikke bare er byråkratene i departementet som har påvirket Halvorsen, sosialisten har også klart å påvirke de beryktede tallknuserne i departementet. For først fredag morgen ble det klart at rikingene ble lurt.

Finansministeren tilbakeviser også at skatteprofilen i årets budsjett er feil fordi et stort antall, blant annet lærere, tjener 400.000 kroner eller mer.

- Det er først og fremst flere av de rike som må betale mer, sier Halvorsen.

- Høyre-leder Erna Solberg mener at du bør gå av fordi du ikke innfrir forventningene, blant annet blir barnehager 80 kroner dyre i måneden?

- De 80 kronene er en justering for prisveksten, det er ikke en reell økning av prisen, sier Halvorsen til Nettavisen.

6.800 mer for rikingene
Skatteendringene innebærer at personer som tjener mellom 150.000 til 200.000 kroner får 1.000 kroner i skattelette. Personer som tjener mellom 400.000 til 450.000 kroner får 600 kroner mer i skatt neste år. Personer som tjener mellom 750.000 til 1 millioner får 4.500 kroner mer i skatt, og personer med innekt over 1 millioner får 6.800 kroner mer i skatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere