RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledigheten til bunns

Sist oppdatert:
Ikke siden 1998 har arbeidsledigheten falt så kraftig som i juli i år. Sjekk tallene her.

Arbeids- og velferdsetaten (NAV) melder torsdag at arbeidsledigheten er nede på 2,8 prosent. Det betyr at 67.800 personer er arbeidsledige ved utgangen av juli.

NA24 - din næringslivsavis

Kraftig fall
Korrigert for vanlige sesongjusteringer viser tallet på helt arbeidsledige en nedgang på 1.500 personer den siste måneden. Det er også 21.500 færre arbeidsledige i juli i år enn samme måned i fjor.

- Vi må tilbake til 1998 for å finne en like stor nedgang i arbeidsledigheten, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.

Flere ledige stillinger
Tallet på ledige stillinger har økt sterkt den siste måneden. I juli ble det lyst ut 45 prosent flere ledige stillinger enn samme tid i fjor. Særlig innen IKT og ingeniørfag har antall ledige stillinger steget. Ifølge NAV er det 87 prosent flere ledige stillinger innenfor denne sektoren i juli i forhold til samme tid i fjor.

Alle yrkesgrupper opplever at ledigheten faller. Det er særlig på Vestlandet og i Nord-Trøndelag ledigheten har falt mest. I Rogaland har for eksempel ledigheten falt 40 prosent det siste året.

Det er størst nedgang i arbeidsledige for de mellom 20 og 24 år.

- Det tyder på at det nå er lettere for nyutdannede å få arbeid.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere