RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- Vi deler ambisjonen om å bekjempe IS, men nå er vi i ferd med å alliere oss med ekstremister, sier SV-leder Audun Lysbakken.
- Vi deler ambisjonen om å bekjempe IS, men nå er vi i ferd med å alliere oss med ekstremister, sier SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Lysbakken mener Norge må trekke Irak-bidrag

SV-leder Audun Lysbakken frykter at Norge vil bli alliert med ekstremister i Irak, og mener regjeringen må trekke det norske styrkebidraget.

Den norske Irak-styrken på drøyt hundre personer skal reise til det krigsherjede landet om få dager. Samtidig rapporterer menneskerettighetsorganisasjoner om grove overgrep fra regjeringsvennlige sjiamilitser i landet, skriver Klassekampen.

- Det kommer stadig nye rapporter om grove overgrep fra militser som i praksis er våre allierte i Irak. Rapportene må føre til at det norske militære bidraget til Irak revurderes, sier Lysbakken til avisen.

De norske soldatene skal trene irakiske og kurdiske soldater i kampen mot den såkalte Islamske staten.

- Vi deler ambisjonen om å bekjempe IS, men nå er vi i ferd med å alliere oss med ekstremister, sier SV-lederen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere