RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Byrådsleder Stian Berger Røsland, varaordfører Libe Rieber-Mohn og kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke på en pressekonferanse om Oslo-OL tidligere i høst.
Byrådsleder Stian Berger Røsland, varaordfører Libe Rieber-Mohn og kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke på en pressekonferanse om Oslo-OL tidligere i høst. Foto: Foto: Camilla Svendsen

Ny måling: Syv av ti tror ikke på «billig-OL»

InFact har på vegne av Buzzit gjennomført en måling tirsdag. Den viser at løftet om kutt på ni milliarder ikke overbeviser nordmenn.

Dette står i kontrast til målingen fra Ipsos Dagbladet bragte tirsdag, under tittelen "Folket sier ja til billig-OL". Der fremgikk det at 53 prosent støttet et billig-OL.

Målingen fra InFact viser helt andre tall.

Rundt 60 prosent sier i dag nei til OL i Oslo. Av disse vil ca 12 prosent skifte mening dersom det blir ett billig-OL. I følge målingen er rundt 31 prosent i dag tilhengere av OL. Om 12 prosent skifter mening, er det fortsatt under 40 prosent av befolkningen som er OL-tilhengere.

- Dersom billig-OL vedtas, er det 70 prosent som ikke tror på at det til slutt betyr 9 milliarder spart, skriver Buzzit.

- Vi klarer ikke å finne de positive skiftene som Ipsos kommer fram til, og det er litt rart. Vi har i lengre tid månedlig foretatt nasjonale OSLO 2022-målinger, og de viser at det stadig går jevnt og trutt dårligere for OL-tilhengerne, sier fagsjef i Infact Knut Weberg til Buzzit.

Han sier de aldri har sett en måling med flertall for OL.

Les flere saker i Nordlys her.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere