RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SIER NEI: Høyre sier nei til en grunnlov i ny språkdrakt. Her er statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget, og i forbindelse bakgrunnen står Michael Tetzschner.
SIER NEI: Høyre sier nei til en grunnlov i ny språkdrakt. Her er statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget, og i forbindelse bakgrunnen står Michael Tetzschner. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Sier nei til grunnlov i ny språkdrakt

Sist oppdatert:
- Utenfor min fatteevne, sier Aps Jette Christensen.

Medlemmene i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal tirsdag ettermiddag avgi sin innstilling i det betente språkspørsmålet.

Komiteen deler seg i to. De rødgrønne partiene ønsker seg en modernisert bokmålsversjon, samt en nynorskversjon i tråd med forslaget til Graver-utvalget.

De borgerlige partiene har på sin side falt ned på at de ikke ønsker en nyoversettelse av Grunnloven, opplyser Høyres representant i komiteen, Michael Tetzschner, til NTB.

Han sier de borgerlige mener forslagene om å stryke de mest alderdommelige begrepene i forbindelse med innlemmelsene av flere menneskerettighetsbestemmelser i Grunnloven vil være nok til å gjøre språket lettere tilgjengelig.

Arbeiderpartiets representant i komiteen Jette Christensen beklager standpunktet.

- De borgerlige partiene ikler seg en type ekstrem politisk jålethet i sin argumentasjon for ikke å gi folk en grunnlov på det språket de faktisk bruker. Det er helt utenfor min fatteevne, sier Christiansen til NTB.

Stortinget skal avgjøre saken 6. mai.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere