RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRAFF IKKE MANGE: Eksemplet til statsminister Erna Solberg gjalft få nordmenn.
TRAFF IKKE MANGE: Eksemplet til statsminister Erna Solberg gjalft få nordmenn. Foto: Henrik Montgomery (NTB scanpix)

Solbergs uføre-eksempel gjaldt bare fire nordmenn

Sist oppdatert:
Da statsminister Erna Solberg (H) skulle forklare kuttet i barnetillegget for uføre, brukte hun et spesielt eksempel.

Regjeringens forslag til å kutte i barnetillegget for uføre mens de samtidig gir skattelette for de rikeste i landet har møtt kraftig kritikk, skriver VG.

Da statsministeren i spørretimen i Stortinget sist onsdag skulle forsvare kuttet brukte hun følgende eksempel:

«En enslig person i jobb med lav inntekt – litt over 300.000 kroner, som er blant de laveste heltidsinntekter i Norge – og som har fire barn, ville med det systemet som skulle gjelde før vi så på barnetillegget, kunne tape 72.000 kroner ved å gå fra å jobbe 40 prosent til å jobbe 100 prosent.»

Etter en henvendelse fra Sps Geir Pollestad har arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) fått Arbeids- og velferdsdirektoratet til å utarbeide en oversikt over hvor mange personer eksempelet som Erna Solberg brukte omfatter.

Svaret er fire.

– Jeg lo høyt når jeg så dette tallet. Dette er ustyrtelig artig at statsministeren bruker et eksempel som kun dreier seg om fire personer, sier Pollestad.

Knut Arild Hareide – som stilte spørsmålet onsdag – sier at statsministeren ikke direkte har sagt noe feil, men mener eksempelet hun brukte ikke var særlig gjennomtenkt.

I en epost til VG svarer Erna Solberg at «Mange flere uføre enn det, med ulik ytelse, ulikt antall barn og ulik uføregrad, rammes av at de vil tape på å jobbe mer. (©NTB)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere