RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponheim vant EU-kampen

Sist oppdatert:
MOLDE (TV 2 Nettavisen): Lars Sponheim gikk seierende ut av EU-thrilleren i Venstre.

Ungdommen og nestleder Olaf Thommesen fikk ikke flertall for at partiet skulle snu og si ja til norsk EU-medlemskap.

Med knappest mulig margin 86 mot 81 stemmer vedtok Venstre å programfeste at Norge ikke skal søke om EU-medlemskap i neste Stortingsperiode. Men mindretallet var langt større enn ventet.

Lettet Sponheim
Partileder Lars Sponheim var tydelig lettet over at han vant avstemningen, og fikk gjennomslag for sitt syn i EU-saken.

- Jeg er tilfreds med at det var et flertall som delte mitt syn, men jeg har respekt for at det var et stort mindretall, sa partileder Lars Sponheim til TV 2 rett etter at resultatet var lest opp.

Han sier det viktigste med Venstres EU-nei er at en ny Stortingsgruppe skal respektere et råd gitt av det norske folk.

- Nå har Venstres landsmøte gikk folket det råd å stemme nei, men ja-folk har også god støtte for et råd fra mange i denne salen, sier Sponheim.

Skuffet ungdom
Unge Venstre satset knallhardt på å få partiet til å snu i EU-saken. Derfor var Unge Venstre-leder Lars-Henrik Michelsen naturlig nok svært skuffet.

- Det var fryktelig skuffende, det var close, men fryktelig skuffende sa Michelsen til TV2, mens det knappe flertallet klappet heftig.

Hos det store flertallet av delegatene stod skuffelsen til å lese i ansiktene.

- Jeg er glad jeg er leder i Unge Venstre som er et ja parti. Det blir virkelig vanskelig å være Venstremann i denne saken. Vi har ingen god europapolitikk nå, vi får prøve igjen om fire år, sa Michelsen.

Kjemper videre
Den eneste i partiledelsen som sa klart ja til EU, var nestleder Olaf Thommesen. Også han var fryktelig skuffet over resultatet, men overrasket over hvor jevn avstemningen ble.

- Det var synd men på en anne side å tape med så få stemmer på et standpunkt hvor vi tradisjonelt har vært har vært et nei-parti, det er mer enn en halv seier, sa Thommesen til TV 2 etter avstemningen.

Han lover at han kommer til å være en markert ja-mann i partieldelsen fremover.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere