RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FISKESUKSESS: Ky Tran startet opp sin første sushirestaurant i 2009 sammen med familien i Asker. I dag har Fuji Sushi AS flere filialer rundt om på Østlandet.
FISKESUKSESS: Ky Tran startet opp sin første sushirestaurant i 2009 sammen med familien i Asker. I dag har Fuji Sushi AS flere filialer rundt om på Østlandet. Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)

Tran tjener millioner på sushi

Ky Tran (33) har slått seg opp på sushi. Bak suksessen ligger morens hemmelige sauseoppskrift.

JESSHEIM (Romerikes Blad): Ky Tran, kvinnen bak Sushi-kjeden Fuji Sushi AS, er i år den yngste på inntektstoppen for Jessheim, med en inntekt på 3,5 millioner kroner. Første halvår i år omsatte Fuji Sushi på Jessheim for 2,5 millioner kroner. Og forretningsideen mener hun selv er ganske enkel.

- Trenden med sushi er det nordmenn selv som har skapt. I tillegg er nordmenn opptatt av å spise sunt, sier Tran.

Les saken i rb.no

Hun startet opp sin første sushirestaurant i 2009 sammen med familien i Asker. I dag har Fuji Sushi AS flere filialer rundt om på Østlandet.

- Veksten disse årene har vært eventyrlig, og noe vi aldri hadde drømt om, sier Tran.

Hemmelig oppskrift

Men det er langt fra bare flaks og trendy spisevaner som har ført til en solid og voksende bedrift de siste årene.

- En del av forretningsplanen går ut på at eierne av de ulike filialene skal være til stede 60–80 prosent av arbeidsuken. Slik ivaretar vi kvalitet og service.

Tran har selv en eierandel på mellom 30 og 100 prosent i alle filialene.

- I tillegg bygger vi vår meny på en hemmelig sausoppskrift. Den er min mors, og det er kun eierne som får tilgang til denne, røper Tran.

Samtidig med oppstarten i 2009 studerte 33-åringen økonomi og IT på BI. Interessen for business har vært der lenge.

- Jeg vet med en gang hvor vi kan tjene de gode pengene. For eksempel ble vi tilbudt lokaler på Slemmestad. Her hadde vi i utgangspunktet ikke tenkt å starte opp, men jeg så med en gang at dette var et område med potensial.

Hun valgte derimot å takke nei til et tilbud om oppstart i Bjørvika.

Kvinnesterkt mannskap

De fleste av de ansatte i Fuji Sushi er kvinner.

- Vi har mange dyktige kvinnelige ledere. En del av det å lykkes er å få driften til å fungere internt. Dette er en viktig lederoppgave, sier Tran.

Det ligger mye arbeid bak suksessen.

- Det er alltid mye jobb under oppstart av en filial, men når vi har fått driften på rett vei tar jeg meg også noen fridager. En av fordelene med å være egen sjef er å kunne styre tiden selv, sier hun.

- Ikke alle greier å gjøre god butikk innenfor fastfoodbransjen. Hva gjør at du lykkes?

- Vi tør å satse på kvalitet. Kundene betaler gjerne litt mer hvis de får noe ekstra, noe unikt. I tillegg bør en god organisering med dyktig personale ligge til grunn.

- Planlegger du flere filialer?

- Nei, nå skal vi utvikle de vi har, men det er samtidig viktig å ikke overse nye muligheter, smiler Ky Tran.

Les flere saker i rb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere