RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Adam Davy (Pa Photos)

- Dere må stille mer kreative spørsmål

Men «alle» lurer på om lørdagens match er den siste for Chelsea-manageren.

- I løpet av de neste årene vil Champions League-trofeet havne i denne klubben. Helt sikkert.

Ordene var Andre Villas-Boas sine. Det var sommer, portugiseren var nyansatt som manager i Chelsea, og hele klubben var klare for en ny sesong der de både skulle utfordre Manchester-lagene om serietittelen og gjøre alvor av planene om å hente hjem Champions League-trofeet for første gang i klubbens historie.

Med Andre Villas-Boas ved roret hadde Chelsea lagt langsikte planer.

- Kan ikke snakke om dette hele tiden
Om lag ni måneder senere er ikke situasjonen den samme.

Laget ligger på femteplass i Premier League, er i fare for å ryke ut av Champions League etter 1-3-tapet for Napoli tidligere denne uken, og har i så måte kun FA-cupen å klamre seg til hva trofeer angår denne sesongen.

Det er ikke rart at Andre Villas-Boas merker presset. Og på pressekonferansen før hjemmekampen mot Bolton på lørdag, fikk portugiseren igjen det uunngåelige spørsmålet:

- Er dette din siste kamp som Chelsea-manager?

- Det er mange kamper igjen å spille. Vi kan ikke ta opp dette temaet hver eneste gang vi møtes. Dere må være mer kreative med spørsmålene deres, svarte 34-åringen til journalistene, ifølge Sky Sports.

FØLG PREMIER LEAGUE LIVE FRA 16.00!

Dårligste på 16 år
Men statistikken er ikke på portugiserens side.

I en klubb som har hatt sju ulike managere siden høsten 2007, er Andre Villas-Boas den med den laveste seiersprosent av dem alle.

Faktisk må vi helt tilbake til Glenn Hoddles tid ved roret for å finne en manager med lavere seiersprosent i Chelsea, ifølge en statistikk som TV 2 Sporten presenterer på lørdag.

For ordens skyld: Det er snart 16 år siden Hoddle trakk seg som Chelsea-manager for å bli engelsk landslagstrener.

Men selv om andre managere de siste årene har fått sparken fra Chelsea etter langt bedre resultater enn Villas-Boas, ser det altså ut til at sistnevnte fortsatt har tillit hos klubbeier Roman Abramovitsj.

Enn så lenge.

- Utålmodige
- Kanskje det ikke har vært tålmodighet her tidligere. Slik er kulturen i klubben, sa Villas-Boas på pressekonferansen.

Etter å ha gått høyt ut før sesongen nedjusterer nå manageren målene, og sikter mot en fjerdeplass i Premier League som gir kvalifisering til Champions League neste sesong.

Om 34-åringen i så fall får muligheten til å lede laget i den turneringen er høyest usikkert, og spekulasjonene har økt i takt med usikkerheten rundt Claudio Ranieris stilling i Inter Milan - noe som kan være en naturlig overgang for Villas-Boas dersom han får fyken i Chelsea.

- Hva vil det si for tålmodigheten hos Chelsea dersom det blir en stilling ledig i Inter?

- Som samfunn er vi alltid utålmodige. Fansen er utålmodige etter resultater, og jeg er utålmodig etter å beseire Napoli, svarte manageren - som kan lede Chelsea for siste gang når laget tar imot Bolton i ettermiddag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere