RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tony Marshall / PA Photos

- Det er et kaldt og kynisk miljø

Sist oppdatert:
Anders Lindegaard snakker ut om sin vanskelige start i Manchester United.

Det er snart ett år siden Aalesund solgte sin danske keeper Anders Lindegaard til Manchester United. Lindegaard blir fortsatt sett på som andrevalget i klubben, bak nyinnkjøpte David de Gea, men har fått mer tillit det siste halvåret av manager sir Alex Ferguson.

Nå innrømmer dansken at den første tiden i United var svært vanskelig.

- Det var dritvanskelig. Jeg hadde ingen familie, ingen kjæreste, og jeg levde stort sett alene. Det første halvåret var jeg en liten del av verdens største fotballklubb uten likevel å være det, sier Lindegaard ifølge danske Ekstra Bladet.

Tvilte
Den sympatiske dansken forteller at han på et tidspunkt tvilte på egne ferdigheter.

- Ja, jeg var i tvil. Noen ganger har jeg tenkt mitt. Var dette et gap over for mye? Forklarer han.

- Du kommer til en ny klubb og kjenner ingen. Heller ikke der hvor du bor. Man trener fra ni til ett, men kjenner ingen der, forteller den danske keeperen.

Bedre i Norge
Lindegaard, som først kom til Aalesund på lån fra danske Odense i 2009, men senere signerte en permanent avtale med klubben, forteller at han hadde det bedre i Norge.

- Det eneste jeg kan si med sikkerhet er at jeg ikke var like lykkelig som menneske, som da jeg spilte i Norge.

Vendepunktet
Det siste halvåret har derimot vært langt bedre for dansken. I sommer fikk han flere muligheter i sesongoppkjøringen for Manchester United, og det har også blitt debut både i Champions League og Premier League.

- Vendepunktet har vært å oppnå respekt. Det er et kaldt og kynisk miljø. Hvis du er en del av det, så er du inne i varmen, og hvis du ikke er det, er du ute i kulden. Sånn var det i Odense, sånn var det i Kolding og sånn er det også i United.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere