RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marius Knutsen / SCANPIX

- En homofil hadde blitt godt mottatt i Godset

Sist oppdatert:
- Homofili i fotball er en veldig viktig debatt, sier Strømsgodsets Peter Kovacs.

LILLESTRØM (Nettavisen): Fredag annonserte Norges Fotballforbund at det ønsker en undersøkelse rundt homofili i fotballen.

Forbundet ønsker å se nærmere på hvordan homofile og lesbiske opplever fotballaktiviteter i regi av NFF.

NFF ønsker derfor å snakke med spillere, enten de er åpne om legningen eller ikke. Både nåværende og tidligere spillere er av interesse.

- Vi håper at prosjektet skal gjøre det lettere å stå fram, sa Henrik Lunde i Norges Fotballforbund til Nettavisen fredag.

LES OGSÅ: - Vet om utøvere som ikke tør stå frem

- Viktig debatt
Bård Nylund i Landsforeningen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner ga uttrykk for at det var på høy tid med en slik undersøkelse.

- Vi vet om toppidrettsutøvere som ikke tør å stå fram, for de frykter at det enorme mediekjøret kommer til å overskygge prestasjoner, sa han.

Da Nettavisen fredag ettermiddag tok opp dette temaet med noen av Strømsgodsets spillere, var også de enige i at denne debatten er viktig.

- Ja, jeg mener det er en veldig viktig debatt å ta og det er fint at NFF tar tak i dette, sier veteranspiss Peter Kovacs til Nettavisen.

- Hundre prosent
33-åringen, som denne sesongen er tilbake i norsk fotball, sier han ville gitt full støtte om en lagkamerat hadde stått fram som homofil.

- Jeg ville støttet vedkommende hundre prosent. For meg er dette en helt naturlig ting og jeg har full aksept for det, sier Kovacs videre.

I dag har ingen aktive spillere stått fram som homofile i den norske Tippeligaen. Kovacs skjønner at det kan være vanskelig.

- Ja, jeg tror det er veldig vanskelig. Det er et vanskelig tema. Jeg vet ikke helt hvorfor det har blitt sånn, sier den storvokste måljegeren.

- Blitt godtatt
Kovacs får støtte for sine synspunkter fra lagkamerat Mads Ryghseter. Han mener det i Godset ikke er noen ukultur i forhold til homofili.

- Det er bra, det. Det er veldig fint, sier Ryghseter da Nettavisen forteller ham om NFFs initiativ.

- Jeg vet ikke hvorfor det er så vanskelig å stå fram som homofil innen fotballen, men jeg vet at på laget vårt så hadde det blitt godt mottatt.

Ryghseter trekker fram åpenhet som et viktig begrep i denne debatten.

- Jeg vet ikke hvordan det er i andre klubber, men i Godset er ikke dette noe problem. Det handler om å være åpen for det, sier han.

- Ikke tenkt på det
Godsets unge angrepstalent Bardh Shala forteller at homofili innen fotballen er et tema han ikke går rundt og tenker på til daglig.

- Nei, jeg vet ikke, det er noe jeg ikke har tenkt så mye på. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si utover det, sier 21-åringen til Nettavisen.

- Tror du det er vanskelig å stå fram som homofil?

- Som sagt så er ikke dette et tema jeg har tenkt så mye på. For meg er ikke dette noen problemstilling, sier Godset-spilleren.

Ønsker du å være med på NFFs undersøkelse? Her kan du lese mer om hvordan du kan bli med (ekstern side).

PS. Strømsgodset slo Hamarkameratene 3-1 i årets første treningskamp fredag. Peter Kovacs, Gustav Wikheim og Bardh Shala scoret målene for drammenslaget. Kristoffer Hagen hadde først gitt HamKam ledelsen. Oppgjøret ble spilt i LSK-hallen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere