RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ingenting i norsk idrett å gjøre

Sist oppdatert:
Golfpresident Christian Anker-Rasch er en av kandidatene til å ta over presidentvervet i Norges Idrettsforbund. - Han har ingenting i norsk idrett å gjøre. Sånne typer skal det ikke være plass til innenfor idretten, sier Kurt Hokland.

Kurt Hokland er daglig leder i firmaet Procasa, som har saksøkt Norges Golfforbund for et tosifret millionbeløp. Bakgrunnen for søksmålet er at Hokland føler seg bevisst motarbeidet av forbundet og Christian Anker-Rasch over lengre tid i den såkalte IT-saken.

Hokland og Procasa har utviklet et IT-program som heter Teeplay, et system for internett-booking, administrasjon, regnskap og turneringssystemer, men forbundet har i løpet av noen år valgt andre IT-leverandører.

Lansert som president-kandidat
Dagen etter at idrettspresident Kjell O. Kran og generalsekretær Ivar Egeberg trakk seg, ble golfpresident Christian Anker-Rasch lansert av Dagbladet som en av de heteste kandidatene til å ta over vervet som president. I artikkelen fikk Anker-Rasch ros for måten han har håndtert den økonomiske snuoperasjonen i golfforbundet på.

- Jeg vet ikke hva slags opplysninger Dagbladet-journalisten la til grunn for reportasjen sin, men det er i hvert fall galskap å fremstille Anker-Rasch som noen redningsmann. Den såkalte økonomiske snuoperasjonen har han regissert selv. Det har aldri vært dårlig økonomi i golfforbundet, sier Kurt Hokland til TV 2 Nettavisen.

I 2001 innførte forbundet en IT-avgift på 62 kroner som hver golfspiller over 18 år måtte betale. Hokland mener pengene, som strekker seg opp mot ti millioner kroner over en toårs-periode, er blitt sølt vekk av Anker-Rasch.

- Har for stor makt
- Dette gir et generelt bilde av et stort problem innenfor idretten i dag. Vi ser hvordan lederne forvalter de verdiene de har. De låner bort penger i hytt og pine. Jeg synes det er viktig at folk begynner å sette krav til de folkene vi har i de posisjonene. De har altfor stor makt. Og det er en av grunnene til at vi ønsker å gå til søksmål mot golfforbundet, for å få avdekket virksomheten, sier Hokland.

- Anker-Rasch er på ingen måte den guruen han har blitt framstilt som. Han har sølt vekk ti millioner kroner, som han har fått den enkelte golfspiller til å betale inn. De historiene han har framført for å få inn pengene, har vært usanne. Så lenge en person bedriver en slik virksomhet, egner han seg ikke til å bli president, sier Hokland til TV 2 Nettavisen.

- Rar taktikk
Anker-Rasch tar påstandene til Hokland med stor ro.

- Hokland har ikke gjort noe annet enn å komme med beskyldninger mot meg. Flere advokater har anbefalt meg å gå til injuriesøksmål mot ham, men jeg har valgt å ikke bruke tid og krefter på det, sier Anker-Rasch til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har aldri snakket med Kurt Hokland personlig. Han har aldri forsøkt å ringe meg, og jeg har heller ikke prøvd å ringe han. Hvis han virkelig hadde ønsket en posisjon i det norske markedet, hadde han kanskje gjort lurt i å velge en litt annen taktikk, for å se om det var noen samarbeidsform vi kunne funnet fram til, sier Anker-Rasch.

Hva mener du om denne saken? Skriv inn i kommentarfeltet under.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere