RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

- Har irritert meg grenseløst

Men Ole Martin Årst er glad for endelig å ha funnet tilbake til nettmaskene igjen.

START - BRANN 3-1:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Ole Martin Årst har vært involvert i 19 av Starts totalt 35 scoringer i årets tippeligasesong (fire målgivende og 15 scoringer).

De tre siste tippeligarundene har derimot både scoringene og assistene pasningene uteblitt.

- Det var forløsende bare å komme til målsjanser i dag og det var selvfølgelig godt å få både en scoring og assist, sier Årst til Nettavisen etter kampen.

I kampen mot Aalesund i tippeligarunden før landslagspausen, brente Ole Martin Årst et straffespark. Straffesparket kunne ha sikret sørlendingene tre poeng istedenfor ett, ettersom Magnus Sylling Olsen ble utvist i straffesituasjonen og Aaalesund derfor måtte spille med ti mann resten av kampen.

- Den straffebommen har plaget meg lenge og jeg har irritert meg grenseløst over den, forteller 37-åringen.

Toppscorer
Årsts scoring mandag kveld førte spissen opp på delt førsteplass sammen med Rade Prica i kampen om å bli Tippeligaens toppscorer.

- Jeg håper vi spiller så bra at Årst blir toppscorer – det er viktig å ha toppscoreren i ligaen, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Nettavisen.

Den tidligere Belgia-proffen har vært toppscorer i Tippeligaen ved to anledninger tidligere, i 2004 med 11 mål og 2005 med 16 mål - da for Tromsø.

- Det hadde virkelig vært deilig å blitt toppscorer igjen, samtidig som vi reddet plassen, men hvis jeg måtte velge, er det viktigere å redde plassen, forteller Årst.

Utenom Rade Prica er Brann-spiller Kim Ojo, Tromsø-spiller Mostafa Abdellaoue (begge 13 mål), Vålerenga og tidligere Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson og FFK-spiller Tarik Elyounoussi(begge 12) de nærmeste utfordrerne.

Tromsø-rykter
I de siste ukene har det blitt spekulert i om Ole Martin Årst er på vei til Tromsø, etter at FVN.no publiserte et bilde av et «hemmelig møte» mellom Per Matias Høgmo og Ole Martin Årst.

- Det var ikke noe hemmelig møte – jeg har spilt med åpne kort ovenfor Start, forteller Årst.

- Hvor spiller du neste sesong?

- Det vet jeg ikke, men det er to muligheter: Tromsø og Start, konstaterer Årst.

Å gå fra Start til Tromsø, vil av de fleste bli sett på som et steg oppover, ettersom Start denne sesongen har kjempet mot nedrykk, mens Tromsø har kjempet om gull.

- Det vil ikke være avhengig om Start rykker ned eller holder seg i Tippeligaen. Det er familiære årsaker som avgjør – om vi vil bo i Kristiansand eller Tromsø. Akkurat nå, har jeg derimot fokus rettet på Start og det å redde plassen i Tippeligaen, avslutter Årst.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere