RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Matthew Stockman/AFP

- Jeg har slått ham før

Sist oppdatert:
Tyson Gay er førstemann ut i den psykologiske krigføringen før friidretts-VM.

Den store sprintduellen på 100-meteren ble aldri noe av i fjorårets OL.

Mens Tyson Gay ikke engang nådde finalen grunnet skader i forberedelsene til mesterskapet, stjal stjerneskuddet Usain Bolt av med all oppmerksomheten da han knuste resten av startfeltet – og samtidig satte en knusende verdensrekord på den raskeste av distansene.

Gay gleder seg
I år går det derimot en «rysare» av de sjeldne under verdensmesterskapet i Berlin. For både Tyson Gay, regjerende verdensmester på distansen, og OL-mester og verdensrekordholder Usain Bolt kommer til mesterskapet i knallform.

Akkurat det gleder amerikanske Gay.

– Alle vet om fjoråret, hvor den store duellen – som dere liker å kalle den – aldri ble en realitet. Jeg ser virkelig fram til årets duell, sier Gay til nyhetsbyrået AP.

Slått han før
Og amerikaneren har all grunn til å glede seg. Sprinteren var knusende overlegen i VM i Osaka for to år siden, og i år har han levert den ene topptiden etter den andre.

Det gir selvtillit – nok selvtillit til å kunne banke verdensrekordholder Usain Bolt når det virkelig gjelder i VM om ikke mange dagene. Dit går han i utfordrerposisjon, til tross for at han regjerende verdensmester både på 100- og 200-meteren. Hegemoniet er derimot tatt over av den jamaicanske underholderen – enn så lenge.

– Det er jo ikke sånn at han alltid har vært verdensrekordholder eller alltid vært OL-vinner.

– Jeg har slått ham før, han har slått meg før. Men jeg har alltid følt det på meg at jeg kan slå ham, forteller Gay – klar til å utfordre verdens raskeste mann.

I Berlin møtes de to frontmennene for første gang i år. Allerede lørdag kommer en pekepinne på styrkeforholdet mellom de to. Da løpes de første forsøksheatene på 100-meteren. (ANB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere