RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Vålerenga-trener Espen Knutsen under kvartfinalekampen i ishockey mellom Vålerenga og Manglerud Star på Jordal Amfi under eliteserien i ishockey mandag, som VIF vant 4-1.
Vålerenga-trener Espen Knutsen under kvartfinalekampen i ishockey mellom Vålerenga og Manglerud Star på Jordal Amfi under eliteserien i ishockey mandag, som VIF vant 4-1. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

- Jævlig bittert å tape på en dommertabbe

Sist oppdatert:
Vålerenga fortviler etter at dommerne overså en scoring som kunne blitt avgjørende.

STORHAMAR - VÅLERENGA 4-3: Storhamar vant søndag den første kvartfinalekampen mot Vålerenga, og oslolaget fikk etterpå enda et slag i ansiktet da poengkongen Shay Stephenson dagen etter ble idømt tre kampers karantene.

Espen Knutsen omtalte utestengelsen som «syk» ettersom episoden hvor Alexander Reichenberg fikk Stephensons kølle i ansiktet, ifølge Knutsen var et uhell.

- På TV-bildene kan alle se at Shay treffer kølla til motspilleren, sånn at den spretter opp i ansiktet hans, sa Knutsen til VG Nett mandag kveld.

Snytt for 3-2-mål
Tirsdag stilte et revansjesugent Vålerenga-lag i den andre kvartfinaleduellen. Joakim Jensen ga Storhamar ledelsen hjemme i Hamar OL-amfi, men Jesper Hoel og Cato Cocozza snudde matchen ved å spille hverandre fram til hvert sitt mål før førsteperioden tok slutt.

Først i tredje periode klarte Storhamar å utligne til 2-2, gjennom Lars Løkken Østli.

Drøyt midtveis i tredjeperioden oppsto den kontroversielle episoden som fikk Vålerenga-laget til å se rødt.

Jesper Hoel scoret for Vålerenga - det var i alle fall hva oslolaget trodde. Men ingen av de fire dommerne fikk med seg at pucken passerte målstreken. Storhamar overtok i stedet pucken og scoret i den andre enden av banen.

- Vi scoret et soleklart mål. En ny, trist episode i norsk hockey, konstaterer Espen «Shampo» Knutsen overfor Nettavisen.

- Ikke har vi videodømming og ikke har vi måldommere. Dommerne må ta dette i dag på sin kappe, men forbundet burde drøfte om vi skal ha måldommere, i alle fall i sluttspillet, sukker han.

Motivasjon til neste kamp
Fredrik Lystad Jacobsen satte inn 3-2-målet, mens Christian Larriveé økte til 4-2 halvannet minutt senere.

Blake Evans reduserte til 3-4 for Vålerenga snaut tre og et halvt minutt før slutt, men Vålerenga klarte ikke å finne 4-4-målet til tross for et skuddmessig overtak på hele 42-24 i tirsdagens kamp.

- Det er jævlig bittert at vi taper på en dommertabbe, sier en frustrert Espen Knutsen.

Han ser imidlertid også en positiv side og gir på ingen måte opp best-av-sju-serien.

- Det blir ikke vanskelig å motivere spillerne etter dette.

Slik gikk det i de andre kvartfinalene:
Rosenborg - Stavanger Oilers 2-6

Stjernen - Lørenskog 1-4

Sparta - Lillehammer 3-4

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere