RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

- Kampen om totalseieren er nok over

Sist oppdatert:
Men Aksel Lund Svindal vant utforcupen, etter avlyst renn.

Aksel Lund Svindal fikk seieren i utforcupen uten å ha kjørt en eneste meter i utfortraseen i Lenzerheide onsdag. Tåken gjorde det umulig å kjøre.

Avlysningen gjorde at han har gitt opp å ta inn østerrikeren Marcel Hirscher i sammendraget i verdenscupen. Svindal holder annenplass 149 poeng bak østerrikeren, og det var ingen fordel at rennet ble avlyst. Svindal kunne trengt hvert eneste poeng han kunne sikre seg i forsøket på å slå Hirscher, som ikke skulle stille til start i utforrennet.

- Kampen om totalseieren er nok over, dessverre, men slik er det. Hirscher har kjørt veldig bra hele sesongen og fortjener å vinne, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Fornøyd tross alt.
- Jeg er selvsagt fornøyd med å vinne utforcupen, men skulle jo helst kjørt i dag. Juryen tok en riktig avgjørelse med å avlyse, for forholdene hadde aldri blitt rettferdige, sa nordmannen.

Rennet ble utsatt en rekke ganger, men tåka lå som et lokk over utfortraseen i den sveitsiske byen. Til slutt ble det klart at det ikke kunne bli renn, og dermed var det klart at Svindal får enda en krystallkule.

Han vant super-G-cupen etter seieren på Kvitfjell for vel en uke siden og han har vært den desiderte beste fartsutøveren. Han beviste også det med VM-gullet i utfor i februar.

Fordel Hirscher
Hirscher skal kjøre alle de tre gjenstående rennene, og selv om han normalt sett er svakere enn Svindal i super-G, er han bedre i både storslalåm og slalåm, noe som gir fordel Hirscher resten av uken.

Aksel Lund Svindal var den eneste norske deltakeren i onsdagens utfor etter at Kjetil Jansrud ble skadet under VM og måtte avbryte resten av sesongen. Han var også kvalifisert for å kjøre utforfinalen i verdenscupen.

Mens tåken hang tykt over dalen koste utøverne seg i solen oppe i fjellet.

Torsdag er det super-G på programmet i Lenzerheide, mens storslalåmrennet går lørdag og slalåm søndag.

- Jeg har to gode renn igjen av verdenscupsesongen og skal gjøre mitt beste, sa Svindal. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere