RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Sånn behandler man ikke jenter!

Sist oppdatert:
Leder for Vikersund-rennet, Ole Gunnar Fidjestøl, er skuffet og lei seg på vegne av jentehopperne. - Det er ikke slik man behandler jenter og damer i andre idretter, sier Fidjestøl til TV 2 Nettavisen.

Ole Gunnar Fidjestøl, tidligere verdensmester i skiflyging, savner mer markante holdninger fra Norges Skiforbund i saken.

- Spesielt ville jeg gjerne sett skipresident Sverre Seeberg mer på banen. I går fikk vi beskjed av Skiforbundet at det ikke fantes noe regelverk for å stoppe jentene. Nå sier FIS noe annet. Situasjonen er vanskelig, spesielt for jentene. Det er ubehagelig for dem nå, sier Fidjestøl til TV 2 Nettavisen.

Snu på hodet
Rennlederen mener det er å snu problemstillingen på hodet når FIS nekter jentene å prøvehoppe, men tillater dem å være med i rennet i herreklassen.

- Ja, jeg synes det er å snu det på hodet. Og det er ansvarsfraskriving av FIS. Det er ikke slik man behandler jenter og kvinner i andre idretter. Det er ingen som går rundt og sier at Marion Jones er dårlig, selv om hun blir slått med ett sekund av herrene på 100 meter.

Trygghet
- Jeg er helt enig i at det er for tidlig å arrangere et rent jenterenn i skiflyging. Men et par av de beste kan utmerket godt være kapable til å sette utfor en skiflygingsbakke. De har sikkerhet og trygghet nok til å få en flott opplevelse, selv om de har større fart enn gutta, understreker Ole Gunnar Fidjestøl.

Han er også helt enig i at det er viktig å starte en egen kontinentalcup for jenter i K90-bakker.

Tvinger fram
- Det får med bredden. Men noen av de beste må få lov til å hoppe i større bakker innimellom. Jeg har sans for det Harald Aarhus kom med i går, når han ville la jentene hoppe sammen med kombinertløpene. Det er en fin spore som setter lys på idretten.

- Det som er positivt med den situasjonen som er nå, er at det tvinger seg fram en løsning på problemet. Vi er nødt til å ha lover og regler som styrer jentehopping. Ikke at det er så diffust som det er nå, fastslår Fidjestøl overfor TV 2 Nettavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere