RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA/Scanpix)

- Torres blir Spanias VM-hit

Sist oppdatert:
Onsdag spiller Spania sin første kamp i VM. I hjemlandet tror mange Fernando Torres blir VMs store spiller.

LEIPZIG (TV 2 Nettavisen): Den spanske landslagssjefen Luis Aragones starter trolig med den skadeforfulgte Real Madrid-spissen Raul på benken. Utfra tirsdagens formasjonstrening på Zentralstadion i Leipzig tyder nemlig mye på at Fernando Torres får tillit fra start sammen med David Villa og Luis Garcia på topp.

Enorme forventninger
Hjemme i Spania er det enorme forventninger til Atletico Madrids 21 år gamle spiss. TV 2 Nettavisen snakket med hordene av spanske journalister som fulgte Spanias trening. Felles for de fleste var troen på at Torres vil slå gjennom for fullt i løpet av mesterskapet.

- Jeg og de fleste andre spanske journalister tror dette blir Fernando Torres' store mesterskap, sier Juan Oberiz Gato, journalist i storavisen El Muñdo, til TV 2 Nettavisen.

- Han har spilt svært bra over tid. Det er helt riktig av Aragones å benytte Torres fra start, mener han.

I tillegg til Torres er mange også spente på hans ferske lagkamerat Mariano Pernia. 29-åringen har hatt en fantasisk sesong i Primera Division, og banket inn ti mål på 36 kamper for Getafe - fra backplass.

- Må få spille
- Vi er veldig spente på Pernia også. De spanske avisene krever at han må få spille, sier Gato.

Pernia er født i Buenos Aires, og hans far Tano spilte høyreback på Argentina på 70-tallet. Han har spilt for Getafe de siste sesongene, før Atletico snappet ham opp i sommer. 19-åringen fikk sin landslagsdebut i Spanias siste oppkjøringskamp mot Kroatia - og svarte med å scoret.

Først for to måneder siden ble han innvilget spansk statsborgerskap. Onsdag kan han debutere i VM.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere